Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SB-Pro taipui hopealle – seitsemäs finaali ratkesi vasta rangaistuslaukauksilla

Salibandy: SB-Pro joutui tyytymään hopeaan naisten salibandyliigassa hävittyään seitsemännen finaalin torstai-iltana Klaukkalassa Porvoon Salibandyseuralle rangaistuslaukauskilpailussa. Mitali oli nurmijärveläisseuralle jo yhdestoista peräkkäinen.

SB-Pron ja Porvoon Salibandyseuran finaalisarja oli todella tasainen ja joukkueiden välinen ero loppuun asti hiuksenhieno. Mestaruuteen vaadittiin neljä voittoa, ja sen ratkaisemiseksi tarvittiin kaikki seitsemän peliä. PSS voitti ratkaisupelin rangaistuslaukauskilpailun jälkeen lukemin 2–1 ja finaalisarjan otteluvoitoin 4–3.

Mestaruus oli porvoolaisseuran historian ensimmäinen. SB-Pro oli voittanut kaksi edellistä mestaruutta. Vuosi sitten pudotuspelit jäivät koronaviruspandemian vuoksi kokonaan pelaamatta. Kaiken kaikkiaan tämänkertainen mitali oli nurmijärveläisille jo yhdestoista, ja jo vuonna 2010 alkanut putki sai jatkoa. SB-Pro on saavuttanut kolme mestaruutta, kuusi hopeaa ja kaksi pronssia.

Seitsemäs finaali oli tämän kevään kaikista pudotuspeleistä vähämaalisin. SB-Pro sai hyvän startin, kun Elina Kujala laukoi Juulianna Sotalan vapaalyöntisyötöstä kotijoukkueen johtoon jo 79 sekunnin pelin jälkeen.

Johto kesti kolmannen erän kolmannelle minuutille asti. Silloin Fanny Holmberg onnistui laittamaan pallon maalinedustalta ohi Pro-vahti Juulia Katajan.

Lisää osumia ei sitten nähtykään edes jatkoajalla, vaikka muutamia paikkoja oli puolin ja toisin. SB-Pron paras paikka siunaantui Jaana Lirkin syötöstä kapteeni Karoliina Kujalalle. PSS puolestaan sai pallon viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa yläputkeen.

Rangaistuslaukauskilpailussa SB-Pron viidestä ensimmäisestä laukojasta onnistuivat Karoliina Kujala ja Ina Leminen, PSS:sta Ellla Sundström ja Alisa Kettunen. Leminen ja Kettunen olivat joukkueidensa viidennet laukojat. Niinpä Lemisen onnistuminen toi SB-Pron jo lähelle mestaruutta, mutta sen jälkeen Kettusen taidokas suoritus oli Katajalle ylivoimainen torjuttavaksi.

Kultamitalien kohtalo ratkesi ensimmäisessä jatkoparissa, kun ensin Leminen epäonnistui ja sitten Sundström onnistui toistamiseen.

– Kova ratkaisu tällainen rankkarikisa, mutta se on sarjamääräyksissä niin. Ei voi mitään, nieleskeli SB-Pron vastuuvalmentaja Aki Vilander pettymystä.

– Olen kuitenkin ylpeä kaikista, jotka meiltä menivät ampumaan, ja hänestä, joka oli meiltä torjumassa. Se on henkisesti todella kova paikka.

Vilander myönsi, ettei saanut joukkuettaan enää ensimmäisen erän jälkeen riittävän hyvään lentoon.

– Se oli meille pettymys ja itselle pettymys. Kolme mestaruutta oli tällä kaudella tavoitteena, mutta vain Supercupista sellaisen saimme. Sekä Suomen cupista että liigasta tuli vain hopeaa. Se ei ole lähellekään sitä, mitä haimme.

Vilander antoi tunnustusta mestareille.

– Ei pidä unohtaa, että meillä oli hyvä joukkue vastassa. Mutta saumat meillä oli silti.

Vilanderin kahden vuoden pesti Nurmijärvellä päättyi tähän. Liigamestaruus jäi saamatta.

– Oli tarkoitus täällä mitata, onko minusta valmentajana voittajaksi. Ei näköjään vielä ole.

Kapteeni Karoliina Kujalalle SM-mitali oli yhdeksäs. Hopea ei tietenkään hyvältä maistunut.

– Oli tietysti tarkoitus saada enemmän maaleja varsinaisella peliajalla. Kun on loppuun asti tiukkaa, voi mennä kumminpäin vain. Se on jatkoajalla ja rankkareissa niin pienestä kiinni.

Samaa sanoi ainoana Pro-pelaajana viidettä peräkkäistä kertaa finaaleissa pelannut Jaana Lirkki ja jatkoi:

– Paikkoja meillä oli riittävästi. Mutta se on nyt tässä.