Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aleksis Kivi lakitetaan vauhdikkaalla videolla, jossa mukana muun muassa jenkkiauto ja hevonen – katso täältä

Nurmijärven perinteinen vapputapahtuma Aleksis Kiven patsaalla korvataan tänäkin vuonna virtuaalitapahtumalla.

Koronatilanteen takia Aleksis Kivi lakitetaan virtuaalisesti iloisella ja vauhdikkaalla videolla, joka julkaistiin tänään perjantaina kello 12 Nurmijärven kunnan sosiaalisen median kanavissa. Video on nähtävillä myös tämän jutun alaosasta.

Nurmijärven vappua juhlistavalla videolla nähdään, kuinka Aleksiksen erikoinen valkolakki matkaa ympäri Nurmijärveä erilaisten ihmisten kuljettamana.

–  Nurmijärveläiset varmasti tunnistavat tuttuja paikkoja ja kasvoja matkan varrelta. Hattu päätyy muun muassa keltaisen jenkkiauton kyytiin, hevosen suuhun, koiran päähän ja bussimatkalle. Lopulta lakki kuitenkin löytää tiensä onnellisesti kansalliskirjailijamme päähän Nurmijärven kirkonkylässä, kunta kertoo tiedotteessaan.

Aleksis Kiven patsas on lakitettu vapunaattona vuodesta 2006 lähtien.

Nurmijärven kunta kehottaa myös kuntalaisia osallistumaan virtuaaliseen vapunviettoon jakamalla kuvia ja videota siitä, missä oma valkolakki tai muu vappuhattu seikkailee tänä vappuna, tai missä lakki on aikaisempina vappuina seikkailut. Aihetunnisteet ovat #vappuilmiö ja #nurmijärvi.