Keusote yhdenmukaistaa palkkoja – uusi palkka 2800 työntekijälle

Kuvituskuva. Marita Waenerberg

Silja Kononen

Keusote toivoo, että työntekijöiden palkkojen yhdenmukaistaminen lisäisi työtyytyväisyyttä ja vähentäisi irtisanoutumisia.

Henkilöstöstä 14 prosenttia vaihtui viime vuonna. Lähtösyyksi kerrottiin muun muassa koettu epätasa-arvo palkkauksessa. Palkkaerot ovat johtuneet Keusoten kuuden kunnan erilaisista palkkapolitiikoista.

– Toivottavasti palkkojen harmonisointi vaikuttaa myönteisesti kokemukseen palkkaepätasa-arvosta, kertoo Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän henkilöstöjohtaja Monica Hostio.

Uudet palkat astuivat voimaan tällä viikolla.

Palkkojen harmonisointiin on käytössä tänä vuonna 1,8 miljoonaa euroa. Vuonna 2019 oli 1,2 miljoonaa ja viime vuonna 711 000 euroa.

– Tämän vuoden investoinnilla ei ihan päästä tavoitepalkkoihin, jotka on asetettu suurimmalle sosiaali- ja terveysalan työntekijöiden ryhmälle, mutta päästään lähelle.

Hoito- ja sosiaalityöntekijöiden palkkausjärjestelmään on rakennettu neljä eri palkkatasoa.

JHL:n Keusoten pääluottamusmies Pia Honkanen kertoo osan kokeneen, ettei heitä ole kuultu tarpeeksi.

– Tai on ehkä kuultu, mutta esimiehet eivät ole ymmärtäneet, mihin heidän työntekijänsä pitää sijoittaa.

Honkasen mukaan ihmisiä on edelleen samoissa tehtävissä eri palkoilla ja nimike ei välttämättä vastaa sitä tehtävää, mitä tehdään.

Honkasen mukaan edistymistä tapahtuu, pikku hiljaa. Urakka on suuri.

– Väittäisin, että vie vielä pitkään, että saadaan työrauha kentälle ja sama palkka samaa työtä tekeville.

Monica Hostio kertoo, että tapaamisia ammattijärjestöjen kanssa on ollut kolmisenkymmentä, ja he ovat saaneen äänensä kuuluviin.

JHL:n lisäksi myös esimerkiksi Tehy on kuitenkin kritisoinut uutta palkkausjärjestelmää riittämättömäksi. On esimerkiksi koettu, ettei erityisosaamisesta palkita riittävästi.

Honkasen mukaan neljää palkkatasoa on pidetty liian suppeana.

Hostion mukaan neljä tasoa on valittu, jotta järjestelmä olisi hallittavissa. Esimiehet tekevät sijoittelun. Hän tietää, että näkemyseroja on ollut siitä, mille tasolle jokin ammattiryhmä sijoittuu.

– Yhteisiä pelisääntöjä on rakennettu ja arvioitu, mikä on erityisosaamista ja miten se osoitetaan.

Honkasen mukaan kritiikki kohdistuu siihen, että tasojen välykset on rakennettu niin isoiksi, että on vaikea päästä seuraavalle tasolle.

– Tietyissä ammattiryhmissä kaikki päätyvät sitten yhteen ja samaan kasaan.

Keusote tarvitsee Hostion mukaan kilpailukykyiset palkat, koska pula osaajista on todellinen. Myös muita veto- ja pitovoimatekijöitä mietitään. Keskustelua hallituksen kanssa on käyty muun muassa työterveys- ja liikuntaeduista.

– Henkilöstön saatavuus on kriittinen koko valtakunnassa. Toukokuun pLKKharmonisoinnilla saamme alueellisesti kilpailukykyiset palkat erityisesti lähihoitajien osalta, jopa palkkajohtajuuden.

– Sairaanhoitajien palkoissa on suurimmat haasteet, mutta ero muihin työnantajiin on noin 80–100 euroa kuukaudessa.

Hän sanoo, ettei tavoitepalkoista jäädä jälkeen kuin 1–2 prosenttia.

Hostion mukaan periaate on ”samasta työstä sama palkka”.

– Sijaiselle maksetaan sama palkka, jos pätevyys on riittävä. Joskus on vaikka lähihoitaja, jolla on lääkeluvat ja tilalle tulee sijainen, jolla niitä ei ole – silloin palkka on matalampi.

Kenenkään kokonaispalkka ei ole Hostion mukaan siirtymässä pienentynyt.

– Jos työtehtävien vaativuus muuttuu, palkka toki arvioidaan uudestaan, mutta harmonisoinnin ja palkkajärjestelmien vuoksi kenenkään kokonaispalkka ei ole laskenut.

Toinen tärkeä seikka on työkuorma. Jos henkilöstöä on tarpeeksi, kenenkään työkuorman ei pitäisi kasvaa liian suureksi.

Myös palkkausjärjestelmän kehittäminen jatkuu, tavoitteena on ottaa käyttöön myös kertapalkkio, pikapalkitseminen ja laatupalkitseminen.

Tausta

Keusoten kuuden kunnan henkilöstön palkkojen yhdenmukaistaminen alkoi 160 terveyskeskuslääkäristä vuonna 2019 ja jatkui viime vuonna sadan terveyskeskushammaslääkärin osalta. Nyt vuorossa on suurin työntekijäryhmä, sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijät. Heitä on palkkalistoilla 2 800. Uudet palkat tulevat maksuun toukokuun palkanmaksupäivänä.

Keväällä rakentuu palkkausjärjestelmä myös lopuille työntekijäryhmille, esimerkiksi johdolle, asiantuntijoille ja toimistotyöntekijöille.

Keusoten kokonaispalkkakulut olivat viime vuonna 169 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut