Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymmenen mitalin kaksoset – Laura ja Mirja Hietamäen pääsarjauralle ei ole osunut hutikausia

Päättynyt kausi oli Laura ja Mirja Hietamäelle jo yhdestoista SB-Pron liigajoukkueessa naisten pääsarjatasolla. Koronaviruspandemian vuoksi pudotuspelit jäivät vuosi sitten kokonaan pelaamatta ja mitalit jakamatta.

Olisi tietysti ollut kiva, jos kaksosten ”juhlamitalit” olisivat olleet kultaiset, mutta Porvoon Salibandyseura otti nyt ensimmäisen Suomen mestaruutensa. Ensimmäistä kertaa naisten salibandyliigan finaalihistoriassa tarvittiin seitsemäs peli.

SB-Pro hävisi sen viime torstaina Arkadia-hallissa PSS:lle rangaistuslaukauskilpailun jälkeen lukemin 1–2, ja PSS otti kullat voitoin 4–3. SB-Pro oli voittanut kaksi edellistä mestaruutta. Kaiken kaikkiaan tämänkertainen mitali oli nurmijärveläisseuralle jo yhdestoista. Se on saavuttanut kolme mestaruutta, kuusi hopeaa ja kaksi pronssia.

SB-Pron katkeamaton mitaliputki alkoi keväällä 2010 hopeamitaleilla. Saman vuoden syksyllä alkoi Laura ja Mirja Hietamäen liigaura. Mestaruutta Nurmijärvellä on juhlittu 2014, 2018 ja 2019.

– Jokainen mestaruus on ollut omalla tavallaan erikoinen ja ainutlaatuinen, Laura sanoo.

– Nyt tuli vain hopeaa. Se maistuu aina yhtä pahalta. Mutta onhan se aika hienoa, että jokaiselta kaudelta, joka on pelattu loppuun, on tullut mitali. Se on hienoa asia myös seuralle. Kertoo siitä, että jotain on tehty oikein. Tällä kertaa ei riittänyt mestaruuteen, mutta sellaista urheilu välillä on.

Lähdetään taas kirkastamaan mitaleita.

Laura ja Mirja Hietamäki

Laura Hietamäellä on liigassa yhteensä 241 pelattua runkosarjapeliä, Mirjalla 229. Lauran teholukemat ovat 142+163=305, Mirjan 155+76=231. Pudotuspelejä Lauralla on nyt pelattuina 96 ja niissä tehot 46+43=89. Mirjalla on täsmälleen yhtä monta pudotuspeliä tehoin 52+26=78.

Ottelumäärällisesti kaksoset pelasivat taas täysipainoisen kauden. Mutta totuus oli kaukana siitä.

– Aina silloin tällöin on ollut jotakin pientä vaivaa. Mutta nyt oli isompia. Kausi oli omalta osaltani suuri pettymys, Mirja toteaa.

– Tuntuu pahalta, kun ei pysty auttamaan joukkuetta niin paljon kuin haluaisi.

Liekö kysymys kaksossyndroomasta vai mistä, että myös Lauralla oli nyt poikkeuksellisen paljon vaivoja.

– Geeneistä se varmaan on kiinni, Laura pohtii.

Sekä Laura että Mirja Hietamäki on vuosien varrella nähty laukomassa rankkareita kovissakin paikoissa. Nyt oli muiden vuoro.

– Kuumat pelaajat laukoivat. Kun on ollut loukkaantumisia, ei ole normaalilla tavalla pelituntumaa eikä sitä kautta riittävää itseluottamusta, Mirja sanoo valmennusjohdon ratkaisut täysin allekirjoittaen.

Viime helmikuun lopulla 30 vuoden ikään ehtineet, ”Hansoneiksikin” kutsutut Hietamäet eivät aio lannistua menneen kauden vastoinkäymisistä. Jatkosopimukset SB-Pron kanssa ovat jo valmiina.

– Lähdetään taas kirkastamaan mitaleita, Laura ja Mirja vakuuttavat.

– Harjoittelua pitää meidän osaltamme ehkä ensi kautta silmällä pitäen hieman muokata. Katsotaan vielä läpi, mitä viime kaudella on tehty ja mitä voisi jatkossa tehdä vielä paremmin.

Hietamäen kaksosten tavoin kymmenennen SM-mitalinsa SB- Pron pelaajista sai Elina Kujala, joka debytoi kaksoissiskonsa Karoliina Kujalan kanssa liigassa jo kaudella 2004–05. Kujaloilla oli SB-Prossa kolme ”kuivaa kautta” ennen Sveitsiin muuttoaan 2007. Karoliina viipyi alppimaassa yhden kauden siskoaan kauemmin, ja häneltä jäi saamatta kevään 2011 SM-pronssi. Niinpä Karoliinan SM-mitalimäärä on vasta yhdeksän.

Molempien Pro-kaksosparien palkintohyllyt joka tapauksessa notkuvat. Mutta aivan eri lukemilla on ensimmäistä kauttaan SB-Pron valmennustiimiin nyt kuulunut Jari Isometsä. Fysiikkavalmentajalle tuore salibandyhopea oli jo 52:s SM-mitali. Aiemmista 50 oli tullut hiihdosta ja yksi maastojuoksusta. Tytär Aada Isometsä pelasi SB-Prossa toisen liigakautensa ja sai ensimmäisen SM-mitalinsa.