239 nurmijärveläistä tähtää valtuustoon – ehdokkaita 11 eri puolueella

Kuntavaalit: 11 eri puoluetta asettanut kuntavaaliehdokkaita Nurmijärvellä.

Äänestätkö henkilöttä vai puoluetta? Veikko Heilimo äänestää kuntavaaleissa henkilöä, ei puoluetta. - Yleensä katson, mitä ehdokas on saanut aikaiseksi ja kuinka aktiivinen hän on ollut. Yleensä pidempään kuntapolitiikassa olleet ovat niin rutinoituneita, että eivät saa mitään aikaiseksi. Onneksi mukaan on tullut paljon uutta polvea, Heilimo sanoo. Taina Joutsen

Riikka Jokinen, Taina Joutsen

239 nurmijärveläistä tavoittelee kesäkuun kuntavaaleissa paikkaa Nurmijärven kunnanvaltuustosta. Ehdokasmäärä on kasvanut vuoden 2017 kuntavaaleista, jolloin ehdokkaita oli 228.

Ehdokkaista 145 on miehiä ja 94 naisia.

Eniten ehdokkaita on perussuomalaisilla, 47. Puolue on kahminut peräti 21 ehdokasta enemmän kuin viime kuntavaaleissa.

Keskustalla ja kokoomuksella on molemmilla 46 ehdokasta. Molempien ehdokasmäärät ovat lisääntyneet hieman viime kuntavaaleista, jolloin molempien listoilla oli 43 nimeä.

Vihreillä on 38 kuntavaaliehdokasta. Määrä on yksi enemmän kuin neljä vuotta sitten.

Eniten ehdokasmäärä on pudonnut SDP:llä, jolla on nyt 34 kuntavaaliehdokasta. Viime kuntavaaleissa puolue oli ehdokasmäärältään Nurmijärven suurin. Tuolloin ehdokkaita oli 48.

Eniten ehdokkaita on perussuomalaisilla.

Vasemmistoliitto on asettanut 11 ehdokasta. Määrä on sama kuin edelliskerralla.

Kristillisdemokraateilla on 10 ehdokasta (13 vuonna 2017) ja RKP:llä 3 (sama määrä kuin 2017). RKP muodostaa myös vaaliliiton kokoomuksen kanssa.

Tulevissa kuntavaaleissa puolueiden määrä Nurmijärven kuntavaalikisassa on lisääntynyt. Uusina puolueina ovat mukana Suomen kommunistinen puolue ja Avoin puolue, joilla molemmilla on yksi ehdokas, sekä Liike Nyt, jolla on kaksi ehdokasta.

Kaikkiaan kuntavaaleissa valitaan Nurmijärvelle 51 valtuutettua.

Nurmijärven keskusvaalilautakunta tutkii vielä puolueiden ehdokaslistat ja vahvistaa ehdokasasettelun 14. toukokuuta. Kuntavaalien ennakkoäänestys alkaa 26. toukokuuta ja päättyy 8. kesäkuuta. Varsinainen vaalipäivä on 13. kesäkuuta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut