Lastensuojelulle uusi asumisyksikkö – Keusote: Avautuu elokuussa

Keusote avaa uuden lastensuojelun arviointi- ja kuntoutusyksikön Hyvinkäälle tämän vuoden elokuussa.

Uudessa asumisyksikössä tarjotaan lyhytaikaista sijoitusta ja kuntoutusta kaikille Keusoten alueen 12–17-vuotiaille, myös nurmijärveläisille. Uudessa yksikössä pääpaino on kuntouttavalla toiminnalla.

– Pyrimme aikaisempaan ja suunnitelmallisempaan arviointi- ja kuntoutustyöhön eli monipuolistamaan palvelutarjontaamme sijaishuollon kentällä.

– Samalla kun yksikkö lisää arviointikapasiteettiä, se tuo kuntoutuksen elementit samaan asumisyksikköön. Enää ei tarvita siirtoja vastaanottokodista kuntouttavaan, jos se nähdään tarpeelliseksi, niin kuin meillä on tällä hetkellä, kertoo Keusoten tiedotteessa Hyvinkään vastaanottokodin esimies Tom Stenman.

Keusoten mukaan nuoret sijoitetaan yksikköön pääosin avohuollon tukitoimena sosiaalityöntekijän ehdotuksesta tai Keusoten asiakasohjausryhmän kautta. Sijoitukset tehdään suunnitellusti ja tutustumisen kautta.

Tulevia tiloja remontoidaan parhaillaan.

Uuden yksikön virallinen nimi päätetään myöhemmin. Yksikkö sijaitsee Hyvinkään Paavolassa osoitteessa Jussilankatu 6.

Keusotella on entuudestaan Hyvinkäällä Kotirinteen vastaanottokoti, Järvenpäässä Auerkulman vastaanottokoti ja kuntouttava yksikkö, Tuusulassa Koivukujan vastaanotto- ja arviointiyksikkö sekä Kotorannan kuntouttava yksikkö.

Hyvinkään uudessa yksikössä työskentelee jatkossa vastaava ohjaaja, kahdeksan ohjaajaa, sairaanhoitaja ja erityistyöntekijä.

– Sijaishuollossa monesti nuori joudutaan lähettämään kauas kotiseudulta, kun paikoista on pulaa. Lisäämällä sijaishuoltopaikkoja Keski-Uudenmaan alueella mahdollistetaan arki tutussa ympäristössä, Stenman toteaa tiedotteessa.

Lastensuojeluyksiköissä henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut