Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiljavan opiston rakennuksille ostaja – oppilaitokset ja hotelli jatkavat uuden omistajan vuokralaisina

Kiljavan opiston rakennuksille on löytynyt ostaja. Rakennukset ovat olleet myynnissä usean vuoden ajan.

– Olemme jo tehneet Sääksi Kiinteistöt Oy:n kanssa kauppakirjan ehdollisena, ja hallintaoikeus on siirtynyt uudelle omistajalle. Kaupat on tarkoitus saada maaliin tämän vuoden aikana, kertoo Kiljavan opiston rehtori ja kiinteistöt omistavan Palkansaajien koulutussäätiön asiamies Ari-Pekka Lundén.

Lundénin mukaan kiinteistökaupassa on kyse opiston koko kiinteistökannasta.

Yksi kauppakirjan ehdoista koskee hänen mukaansa tilojen käyttötarkoitusta koskevaa poikkeamispäätöstä. Poikkeamispäätös muuttaisi tilojen Ammattiyhdistysopisto ja Kerni muodostamalla rakennuspaikalla olevien rakennusten käyttötarkoituksen hotelli-, ravintola- ja koulutustoiminnaksi.

Rakennus- ja huoneistorekisterin mukaan rakennuspaikalla sijaitsee 15 550 kerrosalaneliömetrin suuruinen järjestöjen opetusrakennus sekä erillinen asuinrakennus.

Nurmijärven elinvoimalautakunta teki asiasta myönteisen päätöksen kokouksessaan 27. huhtikuuta. Nyt meneillään on 30 vuorokautta kestävä valitusaika. Mikäli asiasta ei valiteta hallinto-oikeuteen, päätös on tämän jälkeen lainvoimainen.

Rakennuksissa, joita kiinteistökauppa koskee, toimii tällä hetkellä Kiljavan opisto sekä Humanistisen ammattikorkeakoulun toimipiste. Ari-Pekka Lundénin mukaan niiden toiminta jatkuu uuden omistajan vuokralaisina.

Hotellinjohtajan ja osakkaan Memo Bilicin mukaan myös Hotell Kiljavan toiminta jatkuu.

Kiljavanranta Oy osti helmikuussa 2020 Palkansaajien koulutussäätiöltä sen harjoittaman hotellitoiminnan, mutta kiinteistöt jäivät säätiön omistukseen. Hotel Kiljava on ollut sen jälkeen useaan otteeseen suljettuna koronapandemian vuoksi. Memo Bilicin mukaan hotelli avataan jälleen kesäkuun alussa.

Sekä hotellin sisä- että ulkotiloissa on tehty remonttia kuluvan vuoden aikana.

Nurmijärven Uutiset ei tavoittanut Sääksi Kiinteistöt Oy:n edustajaa kommentoimaan kiinteistökauppaa.