Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Veronmaksaja, varmista että maksat mätkyt oikealle tilille – Yksi verohallinnon tilinumeroista poistunut käytöstä

Saitko taas mätkyjä tai maksatko ennakkoveroa? Tarkista ennen maksamista, että et valitse verkkopankista väärää tilinumeroa.

Verohallinto tiedottaa, että sen OP-tilinumero on poistunut käytöstä. Tälle tilille lähetetyt maksut palautuvat maksajan tilille 1. kesäkuuta lähtien.

– Seurauksena voi olla ikävä yllätys. Luulet maksaneesi, mutta maksu palautuu tilillesi ilman erillistä ilmoitusta seuraavana päivänä. Pahimmassa tapauksessa asian huomaa vasta, kun maksamattomista veroista on jo alkanut kertyä korkoa, sanoo tiedotteessa ylitarkastaja Juha Villman Verohallinnosta.

Esimerkiksi arvonlisäveroa ja ennakkoveroja maksavilla asiakkailla ongelma tulee verottajan mukaan eteen heti kesäkuussa. Mätkyjä ja kiinteistöveroa maksavat kohtaavat tilanteen myöhemmin kesällä, jos käyttävät väärää tilinumeroa.

OP:n tilinumero on poistunut käytöstä, koska valtion maksuliikennepalveluiden sopimus OP:n kanssa päättyi viime marraskuussa. Uudella sopimuskaudella Valtion maksuliikennepalveluiden toimittajiksi on valittu Danske Bank ja Nordea.

Jos on tallentanut Verohallinnon OP-tilinumeron esimerkiksi verkkopankkiin, se onkin nyt syytä vaihtaa Danske Bankin tai Nordean tilinumeroon. Nämä löytyvät OmaVerosta tai verotuspäätöksestä. Uusissa laskuissa tilinumerot ovat jo oikein.

OmaVeron kautta maksetut maksut ohjautuvat automaattisesti oikealle tilille.