Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Latu ja Polku vuokraavat tänäkin kesänä Kiljavan ranta-aluetta – uutta kuukausittaiset avoimet ovet

Nurmijärven Latu ja Polku ry sekä Kiljavanrinteen Kiinteistöt Oy ovat tehneet vuokrasopimuksen Kiljavan sairaalan ranta-alueen käytöstä, kerrotaan Nurmijärven Ladun ja Polun tiedotteessa. Sopimus on voimassa 1.4.– 30.11.2021.

Aluetta käytetään yhdistyksen yleishyödylliseen toimintaan sekä jäsenistön virkistys- ja harrastustoimintaan. Vuokrasopimuksen sisältö on lähes sama kuin edellisenäkin kesänä. Uutta on joka kuukausi järjestettävät avoimet ovet. Tapahtumailtoina kaikilla kuntalaisilla on mahdollisuus tutustua alueeseen sekä Nurmijärven Ladun ja Polun toimintaan. Avoimet ovet järjestetään ainoastaan, mikäli kokoontumisrajoitukset sen sallivat.

Avoimissa ovissa pääpaino on eri jaostojen toiminnan esittelyssä seuraavasti: To 20.5. retkeily ja perheliikunta, ti 22.6. melonta, ti 13.7. polkujuoksu, ti 10.8. maastopyöräily ja to 9.9. talviuinti. Avoimissa ovissa on kuitenkin paikalla kaikkien Nurmijärven Ladun ja Polun jaostojen ohjaajia.

Muilta osin tehty vuokrasopimus pitää sisällään muun muassa rakennusten kunnostustoimenpiteitä sekä alueen yleisilmeen kohentamista. Alue on tiedotteen mukaan valtakunnallisesti merkittävä kohde, historiallinen sairaalamiljöö.

Alueella sijaitseva savusauna on otettu käyttöön ennen sairaalan vihkimistä 1938. Savusauna on arvokas suojelukohde, jonka alkuperäiset hirret ovat peräisin Nummelan tilan rakennuksista. Siperiansaunan ja pukuhuonerakennuksen ulkopinta on punamullattu ja sen uusimisessa tullaan käyttämään vastaavanlaista punamultamaalia.

Iso kunnostusurakka on jo tehty Siperiansaunan sisustuksen remontoinnissa. Saunan lauteet ja paneelit on uusittu sekä lattiakaivo kunnostettu. Kaikki kunnostustyöt toteutetaan talkootyönä.