Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Proteiinituotteen takaisinvetoa laajennetaan – tuotteissa liikaa torjunta-aineen jäämää

Fast Protein Pancake mix -tuotteiden takaisinvetoa laajennetaan psylliumkuidussa havaitun etyleenioksidijäämän vuoksi.

Viime viikolla käynnistettiin Fast Protein Pancake Mix-tuotteiden takaisinveto tiettyjen tuote-erien osalta, kun tuotteissa käytetyssä psylliumkuidussa todettiin raja-arvon ylittävä jäämä etyleenioksidia.

Nyt takaisinveto laajennetaan koskemaan muita tuote-eriä tuoreen tutkimustiedon pohjalta, tiedottaa Func Food Finland Oy.

Laajennettu takaisinveto koskee seuraavia Fast Protein Pancake Mix -tuotteita. Näissä erissä on havaittu EU:n raja-arvon ylittävä etyleenioksidijäämä. Jälleenmyyjiä on ohjeistettu poistamaan tuotteet myynnistä.

Laajennettu takaisinveto koskee seuraavia tuote-eriä: Fast Protein Pancake Mix maple syrup, Fast Protein Pancake Mix banana-toffee ja Fast Protein Pancake Mix natural. Tuotteiden koot vaihtelevat 50 grammasta 450 grammaan.

Lue lisää: Proteiinituotteessa terveydelle haitallista torjunta-ainetta – Lopeta käyttö ja kippaa aine biojätteeseen

Psylliumkuidun osuus Protein Pancake Mix -tuotteista on 2,8 prosenttia. Havaittu jäämän raja-arvon ylitys koskee kyseistä raaka-ainetta, tiedottaa Func Food Finland.

EU:n laissa on määritelty, että jos yksikin tuotteen sisältämistä raaka-aineista ylittää jonkun sille asetetun raja-arvon, pitää koko tuote poistaa markkinalta. Tuotteiden käyttö ei aiheuta välitöntä vaaraa terveydelle, mutta tuotteiden nauttimista ei tulisi jatkaa.

Etyleenioksidin käyttö kasvinsuojelussa on kielletty EU:n lainsäädännössä. EU:n ulkopuolelta saapuville raaka-aineille on asetettu tietyt raja-arvot, missä määrin kyseisen aineen jäämiä saa löytyä elintarvikkeesta.