Galleria Ville avautuu yhden näyttelyn ajaksi – pääkirjaston peruskorjaus sulkee ovet juhannukselta

Galleria Ville on ollut pitkään kiinni, mutta avaa nyt ovensa yhden näyttelyn ajaksi, kerrotaan Nurmijärven kunnan tiedotteessa. Anne Kauppilan Pidetään huolta -näyttely nähdään pääkirjaston Galleria Villessä 25.5.–18.6.

Juhannuksena Nurmijärven pääkirjasto ja Galleria Ville suljetaan peruskorjauksen ajaksi. Peruskorjauksen arvioitu valmistumisaika on syksyllä 2022.

Kuvanveistäjä ja taidegraafikko Anne Kauppila tunnetaan Nurmijärvellä pitkäaikaisena taidekerhojen ohjaajana. Pidetään huolta -näyttely on jatkoa Vantaalla Galleria K:ssa Kauppilan pitämälle Olemme yhtä -näyttelylle.

Näyttelyn teoksissa Kauppila tuo katsojalle mietittäväksi; mikä osa meistä on yhtä luonnon kanssa ja miten tärkeää on tarttua elämän antamiin mahdollisuuksiin, sekä miten ihmiset vaikuttavat toinen toisiinsa? Näyttely koostuu grafiikan kuivaneulateoksista sekä veistoksista, joissa Kauppila on käyttänyt pronssia ja betonia sekä luonnonmateriaaleja.

– Pyrin taiteen keinon tuomaan näkyväksi sen mitä sydämessäni tunnen ja näen. Grafiikan kuivaneula- ja erityisesti pronssi ja betoniveistostekniikoiden kautta koen pystyväni tekemään taidetta ekspressiiviseen tapaani, Anne Kauppila kertoo tiedotteessa.

– Grafiikan kuivaneulateokset ovat lähes aina yksittäisvedoksia, niin myös veistokset. Niin kuin kaikki luontokappaleet, minua kiehtoo tekniikoissa niiden ainutkertaisuus, hän jatkaa.

Taiteessaan tärkeimpinä seikkoina Kauppila kokee tunteen sekä asioiden karuuden ja herkkyyden, kauneutta kuitenkaan unohtamatta.

Anne Kauppila asuu ja työskentelee Vantaalla. Hän on käynyt useita eri taidekoulutuksia, kuten Pekka Halosen Akatemia ja Lahden AMK taiteiden erikoistumisopinnot.

Anne Kauppila: Pidetään huolta -näyttely, 25.5.–18.6. Galleria Ville, Punamullantie 1, Nurmijärvi, ma-to 9-20, pe 9-18, la 10-16. Juhlapyhinä ja aattopäivinä poikkeuksia aukioloajoissa. Vapaa pääsy.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut