Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kunnallinen pysäköinninvalvonta jakaa ehdokkaiden mielipiteitä – asia uuden valtuuston päätettäväksi

Vaalikone: Yksi Nurmijärven uuden kunnanvaltuuston päätettäväksi tulevista asioista on kunnallinen pysäköinninvalvonta. Asiasta on parhaillaan tekeillä selvitys. Kunnan lakimies Sari Forsström arvelee, ettei sitä ehditä tuoda valtuustokäsittelyyn kuluvalla valtuustokaudella.

– Parhaillaan käsitellään kunnallisen pysäköinninvalvonnan järjestämisratkaisuja ja siihen liittyviä yhteistyömahdollisuuksia sekä niiden kustannusvaikutuksia. Myös teknisiä ratkaisuja ja työkaluja on alustavasti kartoitettu, Forsström kertoo.

Pysäköinninvalvonta jakaa voimakkaasti Nurmijärven kuntavaaliehdokkaiden mielipiteet. Nurmijärven Uutisten vaalikoneessa ehdokkaille esitettiin väite: Nurmijärvellä tulee olla kunnallinen pysäköinninvalvonta. Vaalikoneeseen vastanneista ehdokkaista 41 prosenttia on samaa mieltä ja 44 prosenttia eri mieltä väittämän kanssa. 15 prosenttia ei ole osannut sanoa kantaansa.

Vaalikonevastausten perusteella kunnallista pysäköinninvalvontaa vastustavat eniten keskustan, perussuomalaisten ja kokoomuksen ehdokkaat. Kokoomuksen ehdokkaiden kanta jakautui kuitenkin tasan väittämän vastustajiin ja kannattajiin.

Myös vaalikoneeseen vastanneiden kristillisdemokraattien neljästä ehdokkaasta enemmistö vastustaa kunnallista pysäköinninvalvontaa, samoin vasemmistoliiton viidestä vaalikoneeseen vastanneesta ehdokkaasta. Liike Nytin ainoa vastaaja vastustaa väittämää, rkp:n ainoa vastaaja taas on samaa mieltä väittämän kanssa.

– Tällä rahalla voi rakentaa vaikka lisää parkkitilaa, mikäli autojen pysäköinti on ollut jollekulle ongelma, toteaa Kalle Laine (kesk.) vastauksessaan.

Petteri Hovilampi (ps.) perustelee puolestaan kantaansa sillä, ettei kunnallinen pysäköinninvalvonta ainakaan lisää kunnan haluttavuutta asuinalueena.

Mikko Kiurusen (kok.) mielestä pysäköinti ei ole ongelma, sillä tilaa olisi, jos kaavoitus tehdään järkevästi ja kiinteistöt velvoitetaan rakentamaan omat autopaikkansa.

Vaalikoneeseen vastanneista sosiaalidemokraateista 58 prosenttia oli väittämän kanssa samaa mieltä ja 25 prosenttia eri mieltä.

Eero Santalan (sd.) mielestä pysäköinninvalvontaa voisi auttaa tietyillä alueilla pysäköintiä rajoittavien liikennemerkkien noudattamista.

– Tällä hetkellä merkit ovat lähinnä vitsi, eikä niitä noudateta. Uusilla alueilla tulisi kuitenkin pitää huoli, että autoille varataan riittävästi pysäköintitilaa jo kaavoitusvaiheessa, jolloin pysäköinninvalvonnalle ei olisi puolestaan tarvetta, hän sanoo perustelussaan.

Kasimiira Edelmann (vihr.) puolestaan toteaa, että kunnan tulisi uusia asuinalueita rakentaessa varata riittävästi asukaspysäköintipaikkoja.

Vaalikone löytyy osoitteesta https://www.nurmijarvenuutiset.fi/vaalikone