Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kunnanhallitus esittää: Nurmijärvi osallistuu Pride-liputukseen – kerro oma kantasi kyselyssä

Nurmijärven kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Nurmijärven kunta liputtaa yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien puolesta Helsinki Pride -viikon aikana sateenkaarilipuilla kunnanviraston edustalla.

Asiaa käsiteltiin maanantaina kunnanhallituksessa.

Kokouksessa Arto Hägg (kok.) esitti Maiju Tapiolinnan (ps.) ja Tapio Sivulan (kesk.) kannattamana muutosesityksen, jonka mukaan kunta edistäisi ihmisoikeuksia, yhdenvertaisuutta ja syrjimättömyyttä omassa toiminnassaan, mutta ei kuitenkaan juhlistaisi tapahtumia tai kampanjoita liputtamalla ulkopuolisten yritysten, yhdistysten tai liikkeiden tunnuksilla tai lipuilla.

Asiasta päätettiin 5–3–3-äänestyksen jälkeen.

Pride-liputuksen kannalla olivat Markku Jalava (kok.), Juha Peltonen (sd.), Leni Pispala (vihr.), Alpo Sailio (sd.) ja Petri Vaulamo (kok.). Asiaa vastustivat Hägg, Tapiolinna ja Sivula. Vaiti olivat Riikka Raekannas (kesk.), Tarja Salonen (kesk.) ja Virpi Räty (kok.).

Maiju Tapiolinna jätti päätöksestä eriävän mielipiteen, jota perusteli sillä, että Suomen valtiolla on jo olemassa viralliset liputuspäivät.

Asiaa käsitellään vielä valtuustossa.

Liputusasian taustalla on Leni Pispalan (vihr.), Jonna Heinosen (vihr.) ja yhdeksän allekirjoittajan maaliskuussa jättämä valtuustoaloite, jossa esitettiin Nurmijärven kunnan osallistumista Pride-liputukseen ja yhdenvertaisuuden ja syrjimättömyyden huomioimista näkyvästi omassa toiminnassaan Pride-viikon aikana.

Nurmijärven kunnan laatiman vastauksen mukaan Nurmijärven kunnan on perusteltua osaltaan edistää ihmisoikeuksia, yhdenvertaisuutta ja syrjimättömyyttä omassa toiminnassaan.

– Liputukseen osallistuminen on näkyvä osoitus kaikkien kuntalaisten osallisuuden, syrjimättömyyden ja yhdenvertaisuuden tukemisesta ja oikeuksien puolustamisesta, kunnanhallitukselle valmistellussa esityksessä todettiin.

Kunta on jo aiemmin huomioinut Helsinki Pride -viikon esimerkiksi omassa someviestinnässään.

Kunnan mukaan liputuksen toteuttaminen kunnanviraston edustalla ei aiheuta merkittäviä kustannuksia kunnalle. Ensimmäinen liputus toteutetaan vuonna 2021, mikäli liput ehditään hankkia ennen Pride-viikon alkua.

KYSELY ON PÄÄTTYNYT 23.5.2021 klo 8

Mitä mieltä itse olet? Pitäisikö Nurmijärven kunnan osallistua Pride-liputukseen vai ei? Kerro kantasi kyselyssä, johon pääset tästä linkistä.

Päivitetty 18.5.2021 klo 10.15. Tarkennettu muutosesityksen muotoilua.