Yksityistieavustukset haettavissa toukokuun aikana – noin puolet tiekunnista lähettänyt hakemuksen

Yksityistieavustukset haetaan tänä keväänä ensimmäistä kertaa uusien avustusperiaatteiden mukaisesti. Riikka Laine
Taina Joutsen

Taina Joutsen

Nurmijärven yksityisteiden tiekunnilla on mahdollisuus saada yksityistieavustusta vuonna 2021 voimassa olevien avustusperiaatteiden mukaisesti tien kunnossapitoa ja perusparantamista varten. Tiekunnat voivat hakea yksityistieavustuksia vuosittain 31. toukokuuta mennessä, kerrotaan Nurmijärven kunnan tiedotteessa.

– Arviolta puolet toimivista tiekunnista on jo lähettänyt avustushakemuksen, vaikka hakemusaikaa on toukokuun loppuun saakka. Tämä viittaa siihen, että tietoisuus avustushausta on levinnyt laajalle. Kunta kuitenkin muistuttaa ja toivoo, että tiekunnat hakevat avustusta toukokuun aikana, kertoo Nurmijärven kunnan kiinteistöinsinööri Riku Hellgren tiedotteessa.

– Toki kaikkihan yksityisteiden varrella asuvat eivät halua järjestäytyä tiekunnaksi ja hakea avustusta, ja tämäkin on hyväksyttävää. Kunta ei kuitenkaan voi avustaa yksityisteitä, jos niillä ei ole toimivaa tiekuntaa, hän jatkaa.

Yksityistieavustukset haetaan tänä keväänä ensimmäistä kertaa uusien avustusperiaatteiden mukaisesti. Eniten kysymyksiä avustuksiin liittyen ovat herättäneet perusparantamiseen liittyvät kysymykset.

– Useimmat kysymykset ovat hyvin yksityiskohtaisia, ja autamme kunnassa mielellämme avustuksiin liittyvissä kysymyksissä. Tiekuntia on esimerkiksi askarruttanut, mitkä hallinnolliset kulut hyväksytään kunnossapitomenoihin. Avustusperiaatteiden mukaan kaikki hallinnolliset kulut hyväksytään kunnossapitomenoihin”, Hellgren sanoo.

Myös avustusten määrärahat ovat herättäneet kysymyksiä. Nurmijärven asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta päättää vuosittain eri kunnossapitoluokkien (1-3) enimmäisavustusmäärät tiekilometriä kohden. Vilkkaimmilla teillä enimmäisavustusmäärä voi olla korkeampi kuin hiljaisilla teillä, joilla tie pysyy kunnossa pienemmällä panostuksella.

– Yksityisteiden kunnossapitoavustusten suuruus vaihtelee vuosittain ja avustuksen suuruuteen vaikuttavat sekä käytettävissä olevat määrärahat että tiekuntien kunnossapidon toteutuneet kustannukset. Näillä näkymin lautakunta päättää yksityistieavustusten myöntämisestä elo-syyskuussa, Nurmijärven kunnan tekninen johtaja Jouko Lehtonen kertoo.

Näin haet yksityistieavustusta:

Hakuaika päättyy 31.5.2021. Hakemuslomakkeet löytyvät kunnan yksityistiet-teemasivulta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut