Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkonkylän palvelut paranevat – Lidlin ja Tokmannin tulo etenee

Muutos: Lidlin ja Tokmannin rakentaminen alkamassa, keilahalli avautuu pian.

Nurmijärven Kirkonkylä kokee merkittäviä mullistuksia tulevaisuudessa, kun taajamaan valmistuvat muun muassa Lidl, Tokmanni ja uusi vapaa-ajanviettokeskus.

Ohikulkijat ovat jo huomanneet, että maatyöt Lidlin ja Tokmannin tontilla Toreenintien ja Rajamäentien kulmauksessa ovat alkaneet.

Hanke etenee muutenkin, sillä asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta käsitteli tämän viikon torstaina Lehto Tilat Oy:n liikerakennuksen rakennuslupaa. Lehto aikoo rakentaa tontille noin 5000 neliömetrin kokoisen rakennuksen, johon tulee aiemman arvion mukaan noin 3000 neliömetriä tilaa Tokmannille ja 1700 Lidlille. Myymälät tulevat työllistämään noin 30 henkilöä.

Lehto Tilat Oy:n aluejohtaja Kimmo Hyryn mukaan varsinaiset liikerakennuksen rakennustyöt alkavat alkusyksystä.

– Tällä hetkellä siellä on tehtynä painopenkka, jonka täytyy olla kesän ajan ja sen jälkeen voidaan käynnistää rakentaminen, Hyry kertoo ja jatkaa:

– Liikerakennuksen valmistuminen tarkastellaan sen jälkeen, kun rakennuslupa ja käynnistymisen ajankohdat ovat selvillä, hän kommentoi hankkeen aikataulua.

Tällä hetkellä siellä on tehtynä painopenkka, jonka täytyy olla kesän ajan.

Suunnitelmissa on ollut, että liikerakennus valmistuisi keväällä 2022-

Alueella tullaan tekemään myös merkittäviä liikennejärjestelyjä, jotta asiointi liikerakennukseen olisi mahdollisimman sujuvaa.

Varsinainen asiakasliikenne tapahtuu Sairaalantien kautta, huoltoajo Toreenintieltä.

– Tontin toteuttaja tekee Toreenintieltä tontille uuden ajoneuvoliittymän huoltoajoa varten, Nurmijärven kunnan liikenneinsinööri Pia Korteniemi selventää.

Luvassa on uusia liikennejärjestelyjä myös Rajamäentien ja Sairaalantien liittymään, Raalantien ja Toreenintien liittymään sekä Rajamäentien, Raalantien, Helsingintien ja Perttulantien liikennevaloliittymään.

Esimerkiksi Sairaalantien liittymään on suunniteltu liikennevaloja.

– Lisäksi tulee Rajamäen suunnasta vasemmalle Sairaalantielle kääntyville oma kaista ja Sairaalantielle kaksi kaistaa Rajamäentien suuntaan, Korteniemi kertoo. Edellä kuvatuilla toimenpiteillä liikenteen pitäisi sujua jatkossakin.

Vielä ei ole tiedossa täysin tarkkaa tietoa siitä, millä aikataululla liikennejärjestelyt toteutetaan.

– Katusuunnitelmat tulee ensin käsitellä ja hyväksyä teknisessä lautakunnassa, jotta hanketta voidaan edistää. Rahaa toteuttamiseen on varattu tälle ja ensi vuodelle.

Korteniemen mukaan kunta on myös jossain vaiheessa käynnistämässä selvityksen Helsingintien–Rajamäentien parantamistarpeesta tulevaisuudessa.

– Siinä tullaan tarkastelemaan muun muassa liikennevaloliittymien toimivuus, nelikaistaistamisen tarve ym.

Ojakkalantielle entisen rautakaupan tiloihin on puolestaan avautumassa lähitulevaisuudessa uusi vapaa-ajanviettokeskus Bowling Corner & Billiard.

Katja ja Petri Mäntykoski kertoivat aiemmin, että tiloihin tulee muun muassa kahdeksan keilarataa, kuusi biljardipöytää ja kaksi darts-aluetta. Lisäksi tiloihin tulee kahvila-ravintola ja terassi.

– Tämänhetkinen tavoite on, että paikka avautuu alkukesän aikana, Katja Mäntykoski kertoo.

Kirkonkylän torin laidalle on taas avautumassa piakkoin uusi, italialaistyylinen ravintola, josta lisää seuraavalla aukeamalla.

Ilvesvuoreen avautui puolestaan alkukeväästä Nurmijärven ensimmäinen padelhalli.

Muun muassa neljä padelkenttää sisältävä Padeltehdas Nurmijärvi avautui rajatusti jo huhtikuun puolivälissä. Kaikki kentät avautuivat huhtikuun lopulla.

Merkittävä hanke Kirkonkylän kannalta on myös Keskon logistiikkakeskus, joka sijoittuu Ilvesvuori pohjoisen alueelle.

Nurmijärven valtuusto päätti huhtikuun lopussa, että kunta myy Keskolle 57 hehtaarin tilat ja määräalat alueelta. Tähän liittyvä esisopimus on tarkoitus solmia alkukesän aikana.