Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi ravintola avautuu Kirkonkylän torin laidalle – luottaa välimerellisiin makuihin

Ruoka: Ristorante Green Way Deli luottaa välimerellisiin makuihin.

Kirkonkylän keskustassa torin laidalla sijaitseva vanha linja-autoasema saa uutta elämää.

Tiloihin avautuu kesäkuun alkuun mennessä uusi ravintola Ristorante Green Way Deli. Aiemmin paikalla sijaitsi Ravintola Nurmi, joka lopetti toimintansa maaliskuun lopussa.

Ristorante Green Way Delin yrittäjä Sefa Yakar kertoo, että uusi ravintola on kasvispainotteinen lounas- ja a la carte -ravintola. Keittiön perustana ovat Välimerta ympäröivät keittiöt, erityisesti italialainen keittiö.

– Aamupäivisin tarjolla on lounasbuffet, johon sisältyy muun muassa mezepöytä, salaattipöytä, lämpimiä ruokia, keittoa ja esimerkiksi vegaaneille sopiva vaihtoehtoja, ravintolan toiminnassa mukana olevat Petra Kinnula ja Keijo Tallavaara kertovat.

Iltapäivästä iltaan asti ruokaa saa a la carte -listalta, sunnuntaisin aamupäivällä tarjolla on puolestaan brunssi.

Ruuat valmistetaan puuhiiligrillissä.

– Listalla on muun muassa risottoja, grilliruokia, burgereita, pastaa ja napolilaista pitsaa sekä alku- ja jälkiruokia, kuten aitoa italialaista jäätelöä, Yakar kertoo.

Yakar, Kinnula ja Tallavaara uskovat avaavansa Kirkonkylään kokonaan uudentyyppisen ravintolan, jollaista ei vielä ole paikkakunnalla nähty.

– Konsepti on mielestämme erilainen, tällaista ei vielä Nurmijärvellä ole, he sanovat ja jatkavat:

– Esimerkiksi ruokalistamme on harkittu, ei liian laaja.

Ravintola on remontoitu kevään aikana lattiasta kattoon. Sisältä löytyy muun muassa lounge-tyylinen tila. Ulkona on puolestaan iso terassi. Kaikkiaan sisätiloissa ja terassilla on 120 asiakaspaikkaa.

– Luotamme itseemme. Paikka tekee Nurmijärvestä tyylikkäämmän, he uskovat.

Tarjolla on myös esimerkiksi take away -mahdollisuus sekä kokoustarjoiluja.

Aiemmin vastaavantyyppinen ravintola toimi Helsingin Kalasatamassa kauppakeskus Redissä.

Yakarin mukaan suunnitelmissa oli avata ravintola samalla konseptilla Helsingin ulkopuolelle.

– Katsoin, että Kirkonkylä tarvitsee tällaista ravintolaa, Yakar kertoo.

Hänen mielestään ravintolan sijainti torin laidalla on hyvä.

– Sijainti on täysi kymppi, hän sanoo.

Yakar omistaa myös Klaukkalassa sijaitsevan Ravintola Brunnin sekä Vantaan Kivistössä sijaitsevan Trattoria Limonen. Miehen mukaan tarkoituksena on lähitulevaisuudessa uudistaa myös Ravintola Brunni saman konseptin ravintolaksi.

– Tästä tulee siis ketju, sillä pian on kaksi samannimistä paikkaa, hän iloitsee.

Ristorante Green Way Deli (Keskustie 3 A) avautuu kesäkuun alkuun mennessä. Avoinna ma–to klo 10.30–22, kesäaikaan pe–la klo 11–00 ja su klo 11–21.