Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Golfareille menestystä kauden avauskisoissa – juniorit palkinnoille Ruukki Golfissa ja Imatra Golfissa

Nurmijärvi Golfin pelaajien kisakausi starttasi vauhdikkaasti toukokuussa, kun kaikki Suomen golfliiton organisoimat golfkiertueet järjestivät ensimmäiset kisansa. Nurmijärvi Golfin harrastajamäärät ovat olleet kasvussa ja se näkyy myös kilpailevien juniorigolfareiden määrässä.

Golfliiton junioripelaajille tarkoitetun alueellisen Future Tourin ensimmäiset osakilpailut pelattiin viime viikolla. Kisakausi avattiin helatorstaina Etelä-Länsi alueen kilpailulla Ruukki Golfissa.

Yleinen golfbuumi näkyy myös juniorikilpailuissa, kun Ruukin osakilpailuun ilmoittautui 152 pelaajaa. Tämä tarkoitti sitä, että 20 pelaajaa joutui odottamaan kisakutsua varasijojen kautta. Myös junioreiden kansallinen kiertue ja samalla korkein sarjataso Finnish Junior Tour käynnistyi toukokuun alussa.

Nurmijärven juniorit eli Team NGK oli edustettuna hienosti Future Tourin kauden avauksessa. Ruukissa oli mukana 13 Team NGK pelaajaa viidessä eri sarjassa, ja menestystä tulikin heti laajalla rintamalla. Tytöt Challenge -sarjan voittoon pelasi Emilia Seppänen ja Hugo Nylund voitti puolestaan Pojat Challenge -sarjan uusintareiän jälkeen.

Hopeamitalit Nurmijärvelle toivat Saara Sauren (Tytöt Elite), Lukas Sovijärvi (Pojat Red) ja Luukas Lehtimäki (Easy 9). Aleksi Sovijärvi sijoittui kolmanneksi Pojat Challenge -sarjassa.

Future Tourin ensimmäisen kisaviikon aikana pelattiin kilpailuja myös muualla Suomessa ja Nurmijärven junioreita oli mukana kilpailuissa Kauhajoella, Sastamalassa, Imatralla sekä Porvoossa.

Imatra Golfissa järjestetyn kilpailun Pojat Challenge -sarjassa Aleksi Sovijärvi pääsi pelaamaan uusintareikää, mutta joutui tyytymään toiseen sijaan.

Finnish Junior Tourin avauksessa toukokuun alussa Porvoon Kullo Golfin kentällä oli mukana kolme Team NGK:n pelaajaa. Kivikovassa kilpailussa Elmo Gerkman oli nurmijärveläisistä paras sijoittumalla yhdeksänneksi.

Ammattilaisille ja parhaille amatööripelaajille tarkoitettu Finnish Tour avasi kilpailukautensa viikonloppuna Nordcenterin Fream -kentällä Pohjassa. Nurmijärven pelaajista mukana oli Miki Kuronen, Ossi Mikkola, Henri Satama, Eemeli Järvinen ja Elmo Gerkman.

Miki Kuronen oli lähellä jättipottia päädyttyään kolmen pelatun kierroksen jälkeen kärkipaikalle tasatuloksessa Roope Kakon kanssa. Ensimmäisellä uusintareiällä Kakko oli birdiellään vahvempi ja otti kauden avausvoiton. Nurmijärven kokonaispanos oli vahva, kun Mikkola oli kuudes, Satama 13., Järvinen 31. ja Gerkman 34.