Rajamäen Rykmentti järjesti Uudenmaan Rastipäivät – mukana lähes tuhat suunnistajaa

Rajamäen Rykmentti järjesti 48. Uudenmaan Rastipäivät 8.–9. toukokuuta Hyvinkään Astrakanin alueella. Viimeksi samoissa maastoissa kisattiin 10 vuotta sitten.

Kisat olivat jälleen kaksipäiväiset, lauantaina keskimatka ja sunnuntaina pitkän matkan kisa. Kilpailunjohtajana toimi Ari Enroth ja pääratamestarina Arto Niemi.

Maasto oli varsin tasainen ja vaativakin tiheiden ja huonokulkuisempien alueiden takia. Metsäautotiet ja hyväkulkuisemmat männiköt toivat mahdollisuutta vauhdinpitoon.

Kisat järjestettiin vapain lähtöajoin eli lähdöt oli hajautettu neljän tunnin ajalle. Aikuisten täytyi myös pitää maskia silloin, kun eivät olleet kisasuorituksessa. Käsidesit oli jaossa ja kisatoiminnot oli hajautettu laajalle alueelle.

Säätila oli viikonloppuna keväisen viileä, mutta kuitenkin kuiva. Tämä mahdollisti muun muassa peltoparkkien käytön.

Lauantaina ilmoittautuneita oli 597 kpl ja sunnuntaina 410 kpl. Osanottajia oli varsin hyvin, vaikka samaan aikaan järjestettiin Kouvolan suunnalla suunnistusliigaa ja viestiliigaa, joissa pääsarjan huiput kisailivat. Lisäksi samana viikonloppuna käytiin nuorten näyttökisoja. Näin ollen osanottajapainotus oli veteraaneissa ja nuoremmissa junioreissa.

Kilpailuradat olivat lauantaina suunnistukselliset keskimatkan radat ja sunnuntaina reitinvalintapainotteiset pitkän matkan radat. Nuorilla oli omien lähtöpaikkojensa kautta omalle taitotasolleen sopivat lyhyemmät radat.

Kisat sujuivat laajan ja kokeneen kisaorganisaation ansiosta jälleen onnistuneesti. Kaikissa sarjoissa saatiin ansaitut voittajat ja kilpailijat järjestykseen oikeudenmukaisesti sekä viikonlopun ulkoilut järjestettyä isolle porukalle.

Monet kilpailijat olivat kiitollisia, kun pääsivät pitkän koronatauon jälkeen jälleen turvallisesti kilpailemaan. Ensi vuoden kilpailuhakemus on jo vetämässä.

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut