Valtaosa ehdokkaista säilyttäisi kaikki kolme terveysasemaa – "Välimatkat pitkät, joukkoliikenne onneton"

Rajamäen terveysasema Riikka Laine
Riikka Jokinen

Riikka Jokinen

Valtaosa Nurmijärven Uutisten vaalikoneeseen vastanneista kuntavaaliehdokkaista säilyttäisi sekä Klaukkalan, Kirkonkylän että Rajamäen terveysasemat.

Vaalikoneessa ehdokkaille esitettiin väittämä Nurmijärvi tarvitsee ehdottomasti tulevaisuudessakin kolme terveysasemaa.

Vastanneista 75 prosenttia on väittämän kanssa samaa mieltä, 16 prosenttia eri mieltä. 9 prosenttia ei osaa sanoa kantaansa.

Nurmijärvellä herätti viime vuonna kuohuntaa Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän esittelemät tulevaisuuden palveluverkon vaihtoehdot, jossa väläytettiin mahdollista Rajamäen terveysaseman ja mahdollisesti myös Klaukkalan terveysaseman lakkautusta. Terveysasemien kohtalo onkin Keusoten käsissä, mutta kuntalaisia kiinnostavat myös ehdokkaiden näkemykset asiaan.

Vahvimmin kolmen terveysaseman kannalla ovat perussuomalaiset, joiden vaalikonevastaajista 92 prosenttia on samaa mieltä väittämän kanssa.

Keskustan vastaajista 73, SDP:n 72 ja kaikki Liike Nytin, RKP:n ja Vasemmistoliiton vastaajat ovat niin ikään kolmen terveysaseman kannalla.

– Välimatkat ovat pitkät, joukkoliikenne onneton, autoilu erittäin kallista ja siitä pyritään rankaisemaan, jo sen vuoksi on oltava terveyspalvelut lähellä kaikkia, Timo Niemi (ps.) perustelee vaalikoneessa.

– Näen tärkeänä, että kaikissa suurimmissa kylissä on oma terveysasema, joka turvaa nopean ja laadukkaan hoitoon pääsyn, Asta Lehto (kesk.) puolestaan kirjoittaa.

Siv Jansson (r.) puolestaan muistuttaa, että väkiluku kasvaa kaikissa taajamissa ja matka on pitkä seuraavaan taajamaan.

– Lähipalveluja korostetaan jatkuvasti. Niin kauan kun toimivaa terveysaseman palvelujen korvaajaa ei ole olemassa, Nurmijärvi tarvitsee kolme terveysasemaa, Hannu Toikkanen (vas.) perustelee.

Myös Eero Santala (sd.) säilyttäisi terveyspalvelut mieluusti kaikissa kasvavissa päätaajamissa, kun niissä tähän tarkoitukseen sopivat tilat on jo olemassa.

Kokoomuksen vastaajista 64 ja vihreiden 61 prosenttia väittämän kanssa samaa mieltä.

– Ainakin neuvolan, terveydenhoitajien, päivystävän sairaanhoitajan ja päihde/ mielenterveyshoitajan vastaanotto tulee säilyttää kolmessa suurimmassa taajamassa, Pauliina Pukarinen (vihr.) kirjoittaa.

Erimielisyyttäkin löytyy. Vaalikoneeseen vastanneista kokoomuksen ehdokkaista 33 prosenttia on väittämän kanssa eri mieltä. Vihreistä 30 prosenttia ei puolestaan osaa sanoa kantaansa.

– Nurmijärvi tarvitsee kaksi terveysasemaa Nurmijärvellä ja Klaukkalassa, jotka molemmat pitää olla toiminnassa klo 06 - 22.00 välisenä aikana ja joissa on riittävä palvelukapasiteetti kuntalaisille. Palvelu voidaan toteuttaa joko yksityisen tai julkisen toimijan toimesta, Timo Kanerva (kok.) perustelee.

Kristillisdemokraattien kannat jakautuvat tasan puolesta ja vastaan.

– Se olisi varmasti ihanne, mutta se tulisi kunnalle liian kalliiksi. Julkista liikennettä tulee kehittää, jotta liikkuminen kunnan sisällä onnistuu, väitteen kanssa eri mieltä oleva Ina Kuula (kd.) perustelee.

Vaalikone

Väittämä: Nurmijärvi tarvitsee tulevaisuudessakin ehdottomasti kolme terveysasemaa.

EM = eri mieltä, SM = samaa mieltä, EOS = ei osaa sanoa. Jakaumat prosentteina.

Keskusta EM 15, SM 73, EOS 12

Kokoomus EM 33, SM 64, EOS 3

Kristillisdemokraatit EM 50, SM 50, EOS 0

Liike Nyt EM 0, SM 100, EOS 0

Perussuomalaiset EM 5, SM 92, EOS 3

RKP EM 0, SM 100, EOS 0

SDP EM 21, SM 72, EOS 7

Vasemmistoliitto EM 0, SM 100, EOS 0

Vihreät EM 9, SM 61, EOS 30

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut