Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Murto liikekeskukseen ja kokoontumisajojen valvontaa – Itä-Uudenmaan poliisin viikon tehtävämäärä laskusuunnassa

Poliisia työllistivät viime viikolla muun muassa murto liikekeskukseen ja kokoontumisajojen valvonta, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi tiedotteessaan.

Vantaan Myyrmäessä sijaitsevan liikekeskuksen tiloihin murtauduttiin viime viikolla maanantain ja tiistain välisenä aikana. Tiloista anastettiin ainakin kaksi pelikonsolia ja muuta tavaraa, tiedotteessa kerrotaan.

– Epäillyn tekijän jäljille päästiin, kun yksi asianomistajista oli tunnistanut netin myyntisivustolla tuttuja esineitä myynnissä. Myyjän henkilöllisyys selvitettiin, ja hänen asuntoonsa tehtiin kotietsintä. Etsinnällä asunnosta löytyi anastettua omaisuutta, kertoo rikoskomisario Timo Luoto tiedotteessa.

Asunnosta otettiin kiinni kaksi henkilöä epäiltynä kyseiseen tekoon. Tämän varkauden tutkinnan aikana selvisi kolme muutakin keikkaa samaan liikekeskukseen, Luoto jatkaa.

Itä-Uudenmaan poliisilla on selvitettävänä tapaus, jossa ilmoituksen mukaan 14-vuotiasta tyttöä on pahoinpidelty ja uhattu väkivallalla Vantaalla viime viikon tiistain ja keskiviikon välisenä aikana. Teot ovat tapahtuneet kauppakeskus Dixissä sekä koulussa.

– Teosta epäillään 10–15 henkilöstä koostuvaa nuorisojoukkoa. Asianomistajaan kohdistettuja tekoja on videoitu ja levitelty sosiaalisessa mediassa. Suhtaudumme ilmoitettuihin tekoihin vakavasti ja asiasta on kirjattu rikosilmoitus pahoinpitelystä sekä laittomana uhkauksesta. Tapahtumien kulun selvitys on vasta alkuvaiheessa eikä poliisi tiedota asiasta tässä vaiheessa enempää, kertoo rikoskomisario Simo Kauppinen poliisilaitoksen ennalta estävästä yksiköstä.

Osa epäillyistä sekä ja asianomistaja ovat alle 15 -vuotiaita ja sen vuoksi tapahtumien jatkoselvitykset tehdään aktiivisena viranomaisyhteistyönä, Kauppinen jatkaa.

Rapidon partiot keskittyivät viikonlopun aikana huumausainevalvontaan. Tuloksena oli muun muassa kuudes kenttävalvontatyössä paljastettu törkeä huumausainerikos kolmen kuukauden sisällä.

– Tässäkin työssä kohdennamme toimenpiteitä paitsi poliisin omien havaintojen ja tietojen, myös alueemme asukkaiden välittämien havaintojen perusteella, joten yhteistyö on tärkeää, kertoo komisario Anne Tuomisto tiedotteessa.

Liikennepoliisisektoria työllistivät erilaiset valvontaoperaatiot sekä kokoontumisajot. Valvontaa tehtiin muun muassa Espoon, Kirkkonummen, Vihdin, Lohjan, Siuntion, Inkoon ja Raaseporin alueilla.

Valvonnan seurauksena kuljettajille määrättiin sakkomääräyksiä yhteensä 15, liikennevirhenaksuja 12 ja ajokieltoja 5. Lisäksi valvontailmoituksia tehtiin 17. Näiden lisäksi neljälle autoilijalle määrättiin ajokiellot vakavasta piittaamattomuudesta liikenneturvallisuutta kohtaan ja yhdelle kuljettajalle rattijuopumuksesta.

– Perjantai-iltana Vantaalle kokoontui myös useita satoja autoilijoita. Kokoontumisajoihin osallistuneiden kuljettajien liikennekäyttäytyminen vaati poliisilta useita toimenpiteitä. Autoja pysäköitiin siten, että pysäköinnillä vaarannettiin turvallisuutta ja haitattiin muuta liikennettä. Lisäksi muutamaa kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vakavasta piittaamattomuudesta liikenneturvallisuutta kohtaan. Useita kuljettajia määrättiin ajokieltoon, kertoo komisario Asko Sartanen.

Lauantai-iltana poliisi valvoi yhdessä Hämeen poliisilaitoksen liikennepoliisin kanssa useiden satojen autojen muodostamaa kokoontumista.

– Osallistujien toiminta liikenteessä vaati poliisin puuttumista ja useita osallistujia epäillään törkeistä liikenneturvallisuuden vaarantamisista, liikenneturvallisuuden vaarantamisista ja vakavista piittaamattomuuksista liikenneturvallisuutta kohtaan. Muutamille kuljettajille määrättiin myös ajokieltoja, Sartanen jatkaa.

Poliisi muistuttaa tiedotteessa, että isot kokoontumisajot ja niihin liittyvät "liikenneturvallisuutta vaarantavat ajosuoritteet" ovat uhka liikenneturvallisuudelle ja sitovat poliisin valvontaresurssia tuntikausiksi.

Kokonaistehtävämäärä laski edellisestä viikosta noin 200 tehtävällä. Tehtäviä oli yhteensä 2014. Viime viikonlopun kokonaistehtävämäärä oli 963. Kotihälytystehtävien määrä, 184, pysyi edellisen viikon tasolla.

Viikonloppuun kotihälytystehtävistä osui 83.