Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtuusto hyväksyi kolme asemakaavamuutosta: tieyhteys kehätielle ja parkkipaikkoja Ropakkoon

Keskiviikkona kokoontunut Nurmijärven kunnanvaltuusto hyväksyi yksimielisesti kolme asemakaavamuutosta.

Valtuusto hyväksyi Hellaspolun asemakaavan muutoksen. Kyseinen alue sijaitsee Rajamäen keskustan tuntumassa, taajaman luoteispuolella.

Asemakaavan muutoksen tarkoituksena on edesauttaa alueen rakentumista, osoittaa tehokkaampaa rakentamista Rajamäen keskustan läheisyyteen sekä kytkeä Kylänpään alue tiiviimmin Rajamäen keskustaan.

Valtuusto hyväksyi myös Klaukkalan Ropakkotien pysäköintialueiden asemakaavan muutoksen. Kyseisellä asemakaavan muutoksella on tarkoitus vastata Ropakon alueen pysäköintipaikkojen puutteeseen ja tästä aiheutuviin pysäköintiongelmiin.

Lisäksi valtuusto hyväksyi Luhtajoentien–Havumäentien asemakaavan ja asemakaavan muutoksen

Kyseinen asemakaava mahdollistaa osaltaan tieyhteyden rakentamisen Klaukkalan kehätielle. Suunnittelualue sijaitsee Klaukkalan asemakaava-alueen itäpuolella Mäntysalon, Klaukkalan Metsäkylän ja vesitorninmäen välissä.

Luhtajoentien-Havumäentien asemakaavan muutosehdotus II ja katusuunnitelma olivat nähtävillä 3.2.-14.3.2021.

Ensimmäiseen ehdotukseen verrattuna kaavoitettava alue on pienentynyt noin seitsemällä hehtaarilla, ollen ehdotus II:ssa noin 15 hehtaaria. Pinta-alan muutos johtuu siitä, että katualueen leveys oli ensimmäisessä kaavaehdotuksessa noin 100 metriä ja ehdotus II:ssa pääpiirteissään noin 50 metriä. Katualuetta kavennettiin tarkentuneen katusuunnitelman ansiosta.

– Katualueen kaventamisella pyritään vastaamaan myös maanomistajilta tulleeseen palautteeseen siitä, että katualueeksi osoitettava kaava-alue on laaja maanomistajien näkökulmasta, kunnan tiedotteessa todetaan.