Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärven valtuusto vahvisti tilinpäätöksen – johtaville viranhaltijoille myönnettiin vastuuvapaus

Nurmijärven kunnanvaltuusto vahvisti keskiviikon kokouksessaan kunnanhallituksen tilinpäätöksen vuodelta 2020. Samalla valtuusto myönsi arviointikertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen perusteella kunnan hallintoa ja taloutta hoitaneille toimielinten jäsenille ja tehtäväalueiden johtaville viranhaltijoille vastuuvapauden tilikaudelta 1.1.–31.12.2020.

Kokouksen aikana Harri Lepolahti (sd.), Maiju Tapiolinna (ps.) ja Kalle Mustonen (kesk.) esittivät, ettei vastuuvapautta hyväksyttäisi yksityistieasioihin liittyen.

Vastaesityksen mukaan vastuuvapautta ei olisi myönnetty yksityistieasioiden valmistelusta vastanneille tekniselle johtajalle ja kunnallistekniikan päällikölle vuoden 2020 osalta.

Esitystä perusteltiin sillä, että valtuustossa jätettiin joulukuussa 2020 valtuustoaloite, jossa pyydettiin selvittämään yksityistieasioiden valmistelun lainmukaisuutta. Tähän liittyvä sisäinen tarkastus on yhä kesken. Kalle Mustosen jättämän aloitteen allekirjoitti aikoinaan 26 valtuutettua.

– Olisin pitänyt tarkoituksenmukaisena, että tämä asia olisi selvitetty ennen tilinpäätöksen ja vastuuvapauksien myöntämistä.

– Vastuuvapauden myöntämisellä tässä yhteydessä luovumme mahdollisuudesta esittää myöhemmin vaatimuksia sellaisen asian osalta, joka on vielä selvityksen alla, Lepolahti kommentoi valtuustossa.

Valtuuston puheenjohtaja Kallepekka Toivonen (kesk.) kommentoi puolestaan kokouksessa, että merkittävä osa yksityistiepäätöksistä, muun muassa hoitosopimusten irtisanomiset, tehtiin vuonna 2019. Lisäksi hän katsoi, ettei tilinpäätöksen hyväksyminen tai vastuuvapauden myöntäminen liity yksityistiepäätösten oikeudellisuuden arvioimiseen.

Ryhmäpuheenjohtajien puheenvuoroissa kokoomuksen, keskustan, SDP:n, kristillisdemokraattien ja vihreiden puheenjohtajat sekä tarkastuslautakunnan puheenjohtaja näkivät, ettei muutosesitykselle ole perusteita valmistelussa olevan valtuustoaloitteen pohjalta.

Valtuusto äänesti asiasta ja päätti äänin 44 jaa – 7 ei hyväksyä pohjaesityksen.

Lepolahti, Tapiolinna ja Mustonen jättivät päätöksestä eriävän mielipiteen.