Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aloite: Klaukkalan koronatestauspiste siirrettävä pois urheilualueelta – "Ei saa vaarantaa kuntalaisia"

Keskiviikon valtuuston kokouksessa jätetyssä aloitteessa vaaditaan Klaukkalan drive in -koronatestauspisteen siirtämistä pois Klaukkalan urheilualueelta.

Testipiste sijaitsi aiemmin Klaukkalan jäähallin parkkipaikalla, mutta se siirrettiin toukokuun lopulla Kisatielle monitoimitalo Monikon takaparkkipaikalle.

Kimmo Kakon (smp) ja Eero Santalan (sd.) jättämässä aloitteessa vaaditaan, että testauspisteen paikka muutettaisiin mahdollisimman pikaisesti ja että kunta aktivoisi korvaavan sijoituspaikan etsimisen uudelleen.

He perustelevat asiaa sillä, että testipiste sijaitsee nyt keskellä Nurmijärven vilkkainta urheilualuetta. Aloitteen mukaan alueella liikkuu päivittäin satoja urheilevia lapsia, perheitä käyttämässä aluetta ja alueen laitteita, eri urheiluyhdistysten toimihenkilöitä sekä muuta luontaista tulo- ja menoliikennettä.

– Ei voi olla niin, että ainoa mahdollinen testauspaikka sijaitsee kunnan suurimmassa urheilukeskiössä. Urheilualueella on noudatettu tinkimättömästi koronarajoituksia koko pandemian ajan. Tuntuu kohtuuttomalta ja täysin epäloogiselta tuoda vapaaehtoisesti korotettu koronariski keskelle omia lapsiamme, aloitteessa kirjoitetaan.

Aloitteen mukaan suurimman vaaran aiheuttanee kuitenkin alueelle suuntautuva liikenne.

– Kesäkuun alusta lähtien alueella alkavat mm. jalkapallon kesäleirit, jotka kestävät monta viikkoa. Kesällä alueella järjestetään turnauksia, joihin tulee joukkueita eri puolelta Suomea. Minkälaisen kuvan annamme Nurmijärvestä, kun olemme vieneet koronatestauspisteen keskelle lapsiamme?

Kakko kertoo Nurmijärven Uutisille yrittäneensä käydä aiheesta keskustelua Nurmijärven kunnan kanssa – toistaiseksi tuloksetta.

Mihin koronatestauspiste sitten pitäisi sijoittaa? Kakon mukaan vaihtoehtoja on useita – mikäli on vain halua ratkaista asioita.

– Lähin vaihtoehto on Monikon toisella puolen. Siellä on tyhjänä oleva iso parkkipaikka ja erittäin suuri torialue, jossa ei ole mitään toimintaa, hän sanoo.

Muita mahdollisia vaihtoehtoja Kakon mukaan voisivat olla esimerkiksi uuden matkakeskuksen kauimmainen parkkipaikka, vanha linja-autoasema tai Keudan alaparkkialue Perttulassa.

– Kaikkiin näihin saadaan sähköt ja sosiaalitilat esimerkiksi parakkiratkaisuilla. Asiat on toteutettavissa turvallisesti, jos vain halua on, Kakko sanoo.