Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Purkamista odottaviin rakennuksiin yhteisötaidetta Nurmijärvellä? Aiheesta jätettiin aloite

Pauliina Pukarinen (vihr.) ja Visa Tarikka (kok.) esittävät valtuustoaloitteessaan, että Nurmijärvellä selvitettäisiin mahdollisuutta luovuttaa purettavia rakennuksia tilapäiseen käyttöön yhteisötaiteen luomiseen joko kunnan omaan toimintaan tai yhteistyössä Taiteen kotitalon tai jonkin muun kolmannen sektorin toimijan kanssa.

Yhteisöllinen taide voisi olla esimerkiksi teatteria, yhteislaulua, maalaustaidetta, kaikkea sellaista, jossa yleisöstä tulee taiteen tekijöitä.

Vastaavia esimerkkejä on toteutettu useissa muissa kunnissa.

Aloitteessa mainitaan esimerkkinä Helsinki, jossa kulttuuria vietiin lähiöihin Helsingin malli -hankkeella. Keravalla puolestaan viime kesän nähtävyys oli Taiteen kotitalon viisikerroksinen purkamista odottava kerrostalo, joka keräsi valtavasti kävijöitä.

–  Kunnallamme on halu kehittyä matkailukohteena ja parantaa imagoa. Lisäksi Nurmijärvellä on useita kaavamuutosta ja purkamista odottavia rakennuksia, aloitteessa todetaan.

Aloitteessa myös mainitaan, että yhteisöllisyys on tehokas tapa parantaa kuntalaisten hyvinvointia ja turvallisuuden tunnetta ja ehkäistä ilkivaltaa ja rikoksia.