Korona-aika keskeytti Jehovan todistajien kenttätyön – kiinnostus Raamattua kohtaan ei ole vähentynyt

Terhi ja Harri Palosaari viihtyvät pari vuotta vanhassa omakotitalossaan Rajamäellä. Taina Joutsen
Taina Joutsen

Taina Joutsen

Jehovan todistajien esittelykärryt olivat ennen koronapandemian alkua tuttu näky Nurmijärvellä, samoin ovelta ovelle kiertävät seurakunnan jäsenet. Korona-aika keskeytti kenttätyön tässä muodossa.

– Koska haluamme mennä terveys edellä ja noudattaa viranomaisten sekä järjestömme antamia ohjeita, emme ole käyneet ihmisten kodeissa tapaamassa heitä, emmekä ole myöskään pitäneet esittelypisteitämme julkisilla paikoilla, kertoo koordinaattori Kari Palonen Jehovan todistajien Nurmijärven seurakunnasta.

– Myös kokoustilaisuudet Nurmijärven Valtakunnansalilla keskeytettiin ja kokouksia ryhdyttiin pitämään videoneuvottelupalvelun välityksellä, hän jatkaa.

Nyt Jehovan todistajat, muun muassa rajamäkeläinen Palosaaren pariskunta, miettivät ja keksivät tapoja, joilla voivat nykytilanteessa kertoa Raamatusta.

– Korona ei ole ainakaan vähentänyt kiinnostusta Raamattua kohtaan, Terhi Palosaari toteaa.

– Pitää olla itse vakuuttunut asiastaan, että osaa ja haluaa kertoa siitä muille, hän jatkaa.

Raamatusta saamme ohjeet, neuvot ja periaatteet, joiden mukaan pyrimme elämään.

Harri Palosaari

Terhi Palosaari pitää tärkeänä sitä, että pyrkii muihin uskontokuntiin kuuluvia ihmisiä kohdatessaan ymmärtämään heidän maailmankatsomustaan. Tähän ja muuhun kenttätyöhön liittyvään Jehovan todistajat saavat valmennusta. Käytössä on opetusvideoita ja keskustelumalleja, jotka jokainen voi muokata omaan suuhunsa sopiviksi.

– Puhumme ajankohtaisista asioista. Luemme yleensä myös yleensä pari raamatunkohtaa ja pyrimme näyttämään, että Raamattu on hyödyllinen teos, Terhi Palosaari kertoo kenttätyön yhteydessä käytävistä keskusteluista.

Puoliso Harri Palosaari muistuttaa kenttätyön tekemisen vapaaehtoisuudesta.

– Mutta jos asia on tärkeä, ihminen tykkää kertoa siitä, hän jatkaa.

Raamatusta puhuminen on Palosaarille luonteva osa arkea.

– Raamattu on kaiken perusta. Jos olet vakuuttunut siitä, että Jumala on olemassa, niin täytyyhän hänellä jokin viestintäkanava olla, Terhi Palosaari sanoo.

– Raamatusta saamme ohjeet, neuvot ja periaatteet, joiden mukaan pyrimme elämään. Ne ovat ajattomia, emme ajattele, että aika ajaisi niistä ohi, Harri Palosaari jatkaa.

Hänen mukaansa Raamatusta löytyy esimerkiksi hyviä ohjeita lastenkasvatukseen.

– Kuten että isät älkää ärsyttäkö lapsianne, perheen esikoinen Ellen Palosaari, 12 v., vitsailee. Hänen lisäkseen Palosaaren perheeseen kuuluu Sofia Palosaari, 7 v. ja Sebastian Palosaari, 10 v.

Palosaarten arki ei vanhempien mukaan juuri poikkea muiden lapsiperheiden elämästä.

– Elämme perhekeskeistä elämää, mutta se ei kai ole huono asia, Harri Palosaari toteaa.

Kotona luetaan perheenä Raamattua ja musisoidaan yhdessä.

– Me näytellään myös raamatuntapahtumia ja ollaan rakennettu Legoista valtava Nooan arkki, Ellen Palosaari lisää.

Perheen lapset eivät osallistu koulun uskonnonopetukseen, eikä perhe vietä kirkollisia juhlapäiviä.

– Vaikka me ei vietetä mitään kirkollisia juhlia, niin ei se tunnu siltä että olis jäänyt jotakin paitsi, Ellen Palosaari tuumaa.

Syy siihen, ettei kirkollisia juhlia vietetä, löytyy Harri Palosaaren mukaan niiden yhteydestä pakanallisiin uskontoihin.

– Ja ainahan löytyy aihetta juhlaan. Haluamme esimerkiksi muistaa ystäviemme, Terhi Palosaari toteaa.

Jehovan todistajat

Jehovan todistajien Nurmijärven seurakunnassa on noin 90 aktiivijäsentä ja Klaukkalan seurakunnassa noin 100 aktiivijäsentä. Koko Suomessa Jehovan todistajilla on noin 300 seurakuntaa.

Maailmanlaajuisessa järjestössä jäseniä on noin 8,7 miljoonaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut