Aloite: Nurmijärven kunnan uusien kiinteistöjen katoille aurinkopaneelit

Nurmijärven vihreiden valtuustoryhmä esittää valtuustoaloitteessaan, että nyt rakennettavien kunnan omistamien kiinteistöjen katolle asennetaan aurinkopaneelit yhteistyössä Nurmijärven Sähkön kanssa.

Aloitteen mukaan sähköyhtiön kanssa tehtäisiin myös sopimus energian otosta verkkoon varastoon, jolloin se on mahdollista saada käyttöön silloin, kun aurinko ei tuota energiaa.

– Myös olemassa olevissa kiinteistöissä tulee saneerausten ja peruskorjausten yhteydessä tutkia mahdollisuus aurinkopaneelien käyttöönottoon, aloitteessa kirjoitetaan.

Vihreiden valtuustoryhmä muistuttaa aloitteessaan, että hallitusohjelman mukaan Suomen tulee olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Sähkön ja lämmön tuotannon tulee olla Suomessa lähes päästötöntä 2030-luvun loppuun mennessä ja asumisen ja rakentamisen hiilijalanjälkeä tulee pienentää.

– Aurinkoenergia on tämän päivän ja tulevaisuuden energiamuoto.

Lisäksi aloitteessa todetaan, että kunta on kunta-alan energiatehokkuussopimuksessa sitoutunut toimimaan esimerkillisesti energiatehokkuuden ja uusiutuvien energialähteiden käytön edistämisessä.

– Aurinkoenergian käyttöönotto on viesti siitä, että kunnassamme halutaan toimia ilmastoa ja ympäristöä suojelevasti. Kouluissa aurinkovoimaloita voidaan hyödyntää myös uusiutuvan energiantuotannon opetuksen tukena. Paneelit tulevat tutuksi näyksi ja aurinkopaneelit luontevaksi tavaksi tuottaa sähköä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut