Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Minä lapsena | "Sain elää Nurmijärvellä turvallisen ja onnellisen lapsuuden" – Viestintäpäällikkö avaa Nurmijärven Uutisten uuden juttusarjan

Minä lapsena: Kunnan viestintäpäällikkö Teemu Siltanen.

Nurmijärven kunnan viestintäpäällikkö Teemu Siltanen: Olen syntyjäni nurmijärveläinen ja tupsahdin maailmaan keväällä 1988. Vanhempani asuivat jo tuolloin Klaukkalassa. Lapsena perheeseeni kuuluivat äiti, isä, pikkuveli ja kissa.

Elämänpiirini muodostui nykyisen Klaukkalan kampusalueen rajapyykkien mukaisesti. Aloitin koulupolkuni Klaukkalan koulussa, yläkouluun siirryin Klaukkalan yläasteelle eli nykyiseen Urheilupuiston kouluun. Ylioppilaaksi kirjoitin Arkadian yhteislyseosta. Vapaa-aikani vietin urheilukentällä Natevan tai jäähallilla Kurran väreissä.

Itseä on vaikea arvioida, joten kysyin ystävältäni, millaisena hän muistaa minut lapsuudesta. Hänen mukaansa minulla oli suu useammin hymyssä kuin peruslukemilla. Luin myös paljon kirjoja, mikä vaikutti hänen arvionsa mukaan siihen, että leikkimme olivat mielikuvituspohjaisia. Meillä se leikkien hauskuus tuli hänen muistojensa mukaan enemmän mielen oivalluksista.

Ystäväni mielestä minussa oli jo lapsena nähtävissä vahva oikeudentunto. Sanoin, jos koin epäoikeudenmukaisuutta itseä tai muita kohtaan. Siinä mielessä olin kuulemma terävä ja valveutunut lapseksi, joka haastoi sanoilla. Tämä auttoi hänen mukaansa varmasti myös koulumenestyksessä ja välillä toki vaikeuttikin koulunkäyntiä.

Ystäväni liittää muistoissaan minuun futiksen. Ja sen myötä voitonhalun. En kuulemma ollut aina se paras häviäjä. Olin varsin vilkas lapsi, ja tästä johtuen vanhempani ohjasivat minut varsin pienenä urheilun pariin. Tärkeintä maailmassa taisikin olla jalkapallo, jalkapallo ja jalkapallo. Monet parhaista muistoista liittyvät jalkapalloturnauksiin ja kisamatkoihin.

Vietin myös paljon aikaa ystävien kanssa ja omasta kaveriporukasta muodostui varsinkin teini-iässä todella tärkeä. Koulunkäynti alkoi kiinnostaa todella vasta yliopistossa.

En kuulemma ollut aina se paras häviäjä.

Sain elää Nurmijärvellä turvallisen ja onnellisen lapsuuden. Aikuisena tätä on oppinut arvostamaan yhä enemmän ja toivon, että voisin tarjota samat mahdollisuudet myös omille lapsilleni.

Nurmijärven Uutisten uudessa Minä lapsena -juttusarjassa tutut nurmijärveläiset muistelevat lapsuuttaan.