Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikko Heikkilä voittoon SM Länsirannikon Rallissa – "Mahtavaa laskea kun on vahvaa tukea"

Nurmijärveläinen Mikko Heikkilä, 29, kartanlukijansa Topi Luhtisen, 26, kanssa, on voittanut Rallin SM-sarjan kolmannen osakilpailun SM Mad-Croc Länsirannikon Rallin, kerrotaan Mikko Heikkilä Racingin tiedotteessa.

Eroa toiseksi ajaneeseen Teemu Asunmaahan jäi maaliviivalla 6,6 sekuntia. Voitto oli Heikkilälle toinen SM1-luokan voitto putkeen.

Perjantaina ajettiin kolme erikoiskoetta ja 23,8 erikoiskoekilometriä. Erikoiskokeet olivat poikkeuksellisesti kestopäällysteisiä. Asfaltti sopi Heikkilälle heti kättelyssä, ja tämä näkyi kellossa. Heikkilä oli yötauolle mentäessä toisena vain 3,7 sekuntia kärjestä jääneenä.

– Aika positiivisesti yllättynyt fiilis. Vähän jäi parannettavaa ja arkailin hieman. Ensi kertaa kunnolla asfaltilla ja toivon että pääsisi uudestaan vetämään. Todella hauskaa!

Lauantain kymmenen erikoiskoetta ja 78,3 erikoiskoekilometriä olivat Suomessa perinteisempää sorapikataivalta. Ajaminen maistui Heikkilälle, ja hän nousi kilpailun johtoon 9,3 sekunnin turvin erikoiskokeen 6 jälkeen huoltotauolle tultaessa.

– Tuntui, että ajettiin hitaasti, muttei muutkaan sen kovempaa ajaneet. Liukkaat ja hankalat pätkät. Mitään hirveitä Amerikan temppuja ei pystytä tekemään kun on niin liukasta, koitetaan vaan mennä tarkasti eteenpäin. Auto ja renkaat pelaavat hyvin.

Lauantain toisella lenkillä Heikkilä ajoi pohja-ajat erikoiskokeille 8 ja 9 sekä toiseksi nopeimman ajan erikoiskokeelle 7. Viimeiselle neljän erikoiskokeen lenkille lähdettäessä marginaali kärjessä oli 11,2 sekuntia. Taktiikka viimeiselle neljälle erikoiskokeelle oli selvä.

– Rengas puri hyvin ja oli hauskaa ajaa. Koitetaan mennä ihan kuin tähänkin asti, 11 sekuntia ei vielä ole turvallinen ero. Ekat kaksi pätkää tyrkätään reippaammin, mutta virheittä ja siistillä linjalla ja katsotaan mihin asti se riittää.

Viimeisen neljän erikoiskokeen nippu kaventui kolmeen, kun erikoiskoe 13 – Avanti peruttiin. Heikkilä ajoi erikoiskokeelle 10 viidenneksi nopeimman ajan, ja tästä sisuuntuneena kellotti 0,6 sekunnin pohja-ajan erikoiskokeelle 11.

Erikoiskokeen 12 Heikkilä ajoi varmistellen ollen seitsemänneksi nopein varmistaen SM Mad-Croc Länsirannikon Rallin voiton lopulta 6,6 sekunnin turvin. Keskinopeus Heikkilällä oli Varsinais-Suomen nopeilla teillä 120,7 kilometriä tunnissa.

– Mahtava fiilis! Toiseksi viimeisellä pätkällä tultiin se mitä päästiin ja vasta viimeisellä vähän hengähdettiin. Meni paremmin kuin osattiin ajatella, kun valmistautuminenkin keskeytyi.

Länsirannikon Rallin valmistautuminen keskeytyi välillisesti kaksi viikkoa ennen ajetun Rengas Turku-rallin ulosajon seurauksena. Heikkilä kuitenkin pääsi yhteystyökumppaneiden tuella lähtöviivalle, ja kova työ palkittiin maaliviivalla.

Rallin SM-sarja jatkuu 18.–19.6. Seinäjoella SM Pohjanmaa-rallin merkeissä.