Aloite: Rintaperillisen oikeus rakentaa omille mailleen otettava paremmin huomioon

Kuvituskuva Marja Keski-Luopa/Arkisto
Riikka Jokinen

Riikka Jokinen

Nurmijärven viime keskiviikon valtuuston kokouksessa jätettiin aloite rintaperillisen oikeudesta rakentaa omille mailleen.

Kalle Mustosen (kesk.) laatimassa aloitteessa esitetään, että rintaperillisen oikeus rakentaa omille mailleen otettaisiin jatkossa huomioon rakennuslupia myönnettäessä, ja että rintaperillisen oikeus rakentaa omille mailleen myönnettäisiin aina hänen ensimmäistä taloa rakentaessa, mikäli ei ole erittäin painavaa syytä (esimerkiksi luonnonsuojelualue) evätä rakennuslupa.

– Tiedän tapauksia, että rintaperillinen ei ole saanut rakennuslupaa omille mailleen, vaikka asialle ei ole mitään muuta estettä (ei luonnonsuojelullisia yms. esteitä) kuin kunnan ”yleiset käytännöt”. Rintaperillinen ei ole saanut lupaa, vaikka omaa maata olisi ollut useita hehtaareja, vaan hänen on täytynyt ostaa esim. naapuriltaan maata rakentaakseen kotiseudulleen, Mustonen kirjoittaa aloitetekstissään.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut