Aloite: Nuorten kesätyöllistämistä uudistettava – kesätyötakuu käyttöön

Harri Lepolahti (sd.) jätti viime valtuuston kokouksessa valtuustoaloitteen nuorten kesätyötakuusta.

Aloitteessaan Lepolahti esittää, että kunta selvittäisi mahdollisuuden uudistaa nuorten kesätyöllistämistä kesätyötakuun toteuttamiseksi.

– Lähtökohtana voisi olla, että kunta pyrkii tarjoamaan kesätöitä esimerkiksi jokaiselle tiettynä vuonna syntyneelle nuorelle ja tukemaan kyseisen ikäluokan nuorten kesätyöpaikan saamista. Vaihtoehtoisesti kesätyötakuu voisi koskea esimerkiksi peruskoulun päättäneitä alle 19-vuotiaita nuoria, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta palkkatyöstä, Lepolahti kirjoittaa aloitetekstissä.

Aloitteen mukaan kesätyötakuu olisi tarkoitettu niille kohderyhmään kuuluville nuorille, jotka eivät ole muuten saaneet kesätyötä ja tavoitteena olisi, että jokaisella nurmijärveläisellä nuorella olisi mahdollisuus kesätyökokemukseen.

Aloitteen mukaan kesätyötakuun toteutumiseksi ja työpaikkojen löytämiseksi kunnan olisi tarkoituksenmukaista tehdä yhteistyötä jo valmisteluvaiheessa paikallisten yritysten ja järjestöjen kanssa.

– Samassa yhteydessä olisi hyvä selvittää olisiko nuorten työllistymistä ja kiinnittymistä yhteiskuntaan syytä tukea muulloinkin kuin vain kesäaikaisesti, aloitteessa todetaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut