Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aloite: Luontopolku Klaukkalasta Kuhakoskelle – "Tärkeää huolehtia, että pääsy lähiluontoon pysyy helppona"

Elli Mantila (kesk.) ja Virpi Räty (kok.) esittävät valtuustoaloitteessaan, että Nurmijärven kunta ryhtyy suunnittelemaan ja toteuttamaan luontopolkua Luhtajoen vartta pitkin Klaukkalasta Kuhakoskelle.

– Klaukkala kuntamme suurimpana taajamana kasvaa edelleen ja kuntalaisten hyvinvoinnin kannalta on tärkeää huolehtia että pääsy lähiluontoon pysyy helppona. Ihmiset hakevat asumiselta sekä kaupunkimaista palvelutarjontaa että maalaismaista luonnon läheisyyttä. Klaukkalassa nämä on yhdistettävissä, aloitteessa todetaan.

Aloitteessa toivotaan, että Luhtajoen vartta kehitettäisiin luontokohteena.

Kunnalla on myös maanomistusta Luhtajoen varressa Viirinlaaksosta Klaukkalan pohjoisosaan rakentuvalle Ketunkallion asuinalueelle saakka.

– Luontopolkua voisi rakentaa pätkissä, mutta toivottu päätepiste on Perttulan Kuhakoskella, mikäli maanomistajat ovat halukkaita yhteistyöhön. Kuhakoski on Uudenmaan suurin vesiputous ja nähtävyyden turvallisuutta on vastikään kohennettu uusilla kaiteilla kunnan toimesta.