Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvinkään sairaala uudistuu lähivuosina – tätä kaikkea on luvassa

Remontti: A-rakennukseen tehdään uusia potilashuoneita ja synnytysosastolle nykyaikaisia perhehuoneita. Hissit ja opasteet uusitaan. Lopuksi koko paketti saa uuden julkisivun.

Hyvinkään Sairaalanmäellä rakennetaan ja remontoidaan lähivuosina.

Suurin rakennustyö on Hyvinkään sairaalan A-rakennuksen 3.–5. kerrosten peruskorjaus sekä koko A-rakennuksen ja hallintosiiven julkisivuremontti.

Peruskorjaus toteutetaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan kahdessa vaiheessa 2021–2023.

Kirurgisille potilaille valmistuu vuodeosastot 3. ja 4. kerrokseen. Kumpaankin kerrokseen tulee 32 kappaletta yhden hengen huonetta ja neljä kappaletta kahden hengen huonetta.

Uusiin potilashuoneisiin tulee omat wc- ja suihkutilat.

Peruskorjauksen valmistuttua sairaalan hallinto löytyy 5. kerroksesta.

Uusiin potilashuoneisiin tulee omat wc- ja suihkutilat.

Synnytyssalien sekä naistentautien ja synnyttäneiden osaston remontti sisältyy peruskorjauksen ensimmäiseen vaiheeseen.

Synnytyssalit ovat tällä hetkellä väistötiloissa P-kerroksessa, jossa toimii myös naistentautien ja synnytysten päivystys.

Väistötiloissa on nyt viisi synnytyssalia kun niitä osaston vakipaikassa oli neljä. Varsinaiselle synnytysosastolle remontoidaan viides synnytyssali.

Synnyttäneiden vuodeosastolla on HUS:in tiedotteen mukaan viihtyisät ja nykyaikaiset perhehuoneet A-rakennuksen peruskorjauksen valmistuttua 2023 lopulla.

A-rakennuksen pääsisäänkäynti, pääaula ja kahvio remontoidaan ensi vuoden kesällä. Kahvion toiminta siirtyy silloin korvaaviin tiloihin.

Uuden välinehuoltokeskuksen rakentaminen C-rakennuksen T-kerrokseen on alkanut maaliskuussa. Työ valmistuu ensi vuoden alussa.

Päivystyksen tilojen muutostyöt alkavat tänä kesänä ja kestävät noin vuoden. Asiakkaille suurin muutos on HUS:in mukaan se, että jatkossa potilaiden sisäänkäynti on B-rakennuksen ovesta.

Ambulanssilla saapuvat potilaat tuodaan päivystyksen nykyisestä ovesta.

Dialyysiyksikölle rakennetaan uudet tilat D-rakennuksen 1. kerrokseen 2023.

Suurten rakennustöiden lisäksi sairaala-alueella on menossa pienempiä kunnossapitotöitä. Niistä ensimmäisenä sairaalassa asioiville näkyy sisäopasteiden uusiminen, joka valmistuu tämän kesän aikana.

Sitten vuorossa ovat ulko-opasteet.

A-rakennuksen asiakashissit saneerataan tämän vuoden aikana.

Rakennustyöt vaikuttavat kulkureitteihin sairaala-alueella ja sisätiloissa. HUS aikoo tiedottaa muutoksista töiden edetessä.