Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Täällä on kaikki, mitä ihminen tarvitsee” – Tuike Järvi antaa viisi vinkkiä Klaukkalan kesään

Blogi: Klaukkala Laif näyttää millaista elämää Klaukkalassa voi elää.

Millaista Klaukkalassa on asua? Tähän kysymykseen Tuike Järvi sai usein vastata, kun hänen ystävänsä utelivat, mitä Nurmijärven sydämessä voi tehdä. Järvi päätti perustaa Klaukkala Laif -nimisen tilin Instagramiin viime lokakuussa, jotta kysyjät voivat seurata tavallista elämää Klaukkalassa sitä kautta. Tilin ideana on siis näyttää, mitä kaikkea Klaukkala kätkee sisäänsä.

– Tilin kautta on helppo tutustua kuntaan ja miettiä, onko se hyvä itselle vai ei, Järvi sanoo.

Järvi pitää kuvien ottamisesta, sillä hänen mukaansa se tuo aktiviteettia omaan elämään ja samalla hän pystyy näyttämään, mihin kaikkeen Klaukkalasta on. Järvi on asunut Englannissa ja Espoossa, mutta veri veti takasin kotiseudulle Klaukkalaan kuusi vuotta sitten.

– Silloin muutin Espoosta Ratsutilalle, mutta nyt asun mieheni kanssa Klaukkalan keskustassa, jonne rakensimme omakotitalon.

Klaukkalassa hän on asunut yhteensä noin 20 vuotta. Järven mukaan Klaukkalassa on turvallista asua, sijainti on hyvä suhteessa pääkaupunkiseutuun ja kävely- ja pyöräilymahdollisuudet ovat hyvät.

– Kokonaisvaltaisesti Klaukkalassa on kaikki, mitä ihminen tarvitsee. Täällä on sellaista luksusta, mitä esimerkiksi Helsingissä ei ole, hän sanoo.

Kokonaisvaltaisesti täällä on kaikki, mitä ihminen tarvitsee.

Espoossa asuessa Järven piti miettiä, mihin kävelee, eikä olo ollut 100 prosenttisen turvallinen.

– Klaukkalassa voi mennä vaikka crocsit jalassa ja tuulipuku päällä kauppaan, tai ihan mihin vaan, mikä on vapauttavaa, Järvi sanoo.

Klaukkalassa voi Järven mukaan elää itselleen ja nauttia siitä, että kaikki on sopivan lähellä.

– Suosittelen tätä asuinpaikkana. Omakotitalon säädökset ja rakentamiseen liittyvät ihmiset olivat yhteistyöhaluisia, hän sanoo.

Järven mukaan työmahdollisuudet ovat lähellä moneen suuntaan. Jos työt ovat pk-seudulla, Klaukkalasta pääsee sinne helposti bussilla tai autolla. Vaihtoehtona on myös matkustaa junalla Kivistöstä.

– Täällä oli mukavaa viettää lapsuus, koulut ovat hyviä ja harrastusmahdollisuuksia on paljon.

Järvelle tärkeää on myös se, että Klaukkalassa voi olla oma itsensä, ihmiset ovat ystävällisiä ja avoimia.

– Tämä on helppo ja hyvä paikka olla ja asua, Järvi kiteyttää.

Vapaa-ajalla hän harrastaa maasto- ja alamäkipyöräilyä, syö kakkuja ja leivoksia, joita hän hakee Cafe Kirjavasta tai Hugosta sekä käy terassilla. Instatilin suosio tuli Järvelle yllätyksenä, sillä hän perusti sen ystäviään varten.

– Olen saanut paljon palautetta siitä, ettei moni tiennyt täällä olevan näin paljon tekemistä ja näin montaa paikkaa, jossa viettää aikaa, Järvi sanoo.

Seuraajia on tällä hetkellä reilut 600, joista suurin osa on ihmisiä, jotka kokevat Klaukkalan mahdollisesti tulevaksi kotipaikakseen.

– Kokisin itsekin luontevaksi seurata vastaavanlaista tiliä, jos harkitsisin muuttoa tietylle paikkakunnalle. Sen kautta saisi hyvin näkökulmaa paikkakunnan elämään.

Järvi uskoo, että tilin seuraajamäärät saattavat vielä kasvaa, mutta hän haluaa pitää sen joka tapauksessa oman näköisenä, samanlaisena kuin se nyt on.

Tilin takana oleva Tuike Järvi työskentelee johtotehtävissä Reaktorilla ja asuu Klaukkalan keskustassa sijaitsevassa omakotitalossa painoalan perheyrityksessä yrittäjänä toimivan miehensä sekä kissojen Herkun ja Rusinan kanssa.

Jäätelöä rakastavalla naisella on selkeä suosikkimaku.

– Mövenpickin salted caramel chocolate on ihan paras!

Myös kaikkia eläimiä rakastava nainen saa pitää itsensä kurissa, jos ulkoillessa vastaan tulee esimerkiksi koira. Vapaalla hän käykin ulkoiluttamassa muiden koiria, sillä omaa ei ole mahdollista hankkia.

– Haluaisin silittää kaikkia koiria ja moikkaan ennemmin koiraa kuin hihnan toisessa päässä olevaa ihmistä, Järvi nauraa.

Järven intohimona on alamäki- sekä maastopyöräily. Hän toivoo, että Klaukkalasta tulee vielä Suomen johtava maasto- ja alamäkipyöräilyn keskus.