Ehdokkaat: Nurmijärven liikuntapaikkojen määrää ei saa vähentää

Riikka Jokinen

Riikka Jokinen

Nurmijärven kunnan ei tule missään tapauksessa vähentää ylläpidettävien liikuntapaikkojen määrää.

Tätä mieltä selkeä enemmistö Nurmijärven Uutisten vaalikoneeseen vastanneista ehdokkaista.

Vaalikoneessa ehdokkaille esitettiin väittämä Kunnan tulee vähentää ylläpidettävien liikuntapaikkojen määrää ja kehittää vain suosituimpia.

Väittämän kanssa eri mieltä on 92 prosenttia, samaa mieltä vain 5 prosenttia vastaajista. 3 prosenttia valitsi vaalikoneessa en osaa sanoa -vaihtoehdon.

Liikuntapaikkojen määrän vähentämistä ja vain suosituimpien kehittämistä vastustaa kaikkien puolueiden enemmistö: 100 prosenttia vihreiden vaalikoneeseen vastanneista ehdokkaista, 98 prosenttia keskustan, 92 prosenttia perussuomalaisten, 82 prosenttia kokoomuksen ja 75 prosenttia kristillisdemokraattien ehdokkaista sekä kaikki Vasemmistoliiton, Liike Nytin ja Avoimen Puolueen vastaajat.

– Ei ole mielestäni perusteltua poistaa jonkun lajin harrastusmahdollisuutta toisen lajin kustannuksella. Kunnan tulee omien tarjoamiensa liikuntapalveluiden lisäksi mahdollistaa yksityisten urheilupaikkojen tai -hallien tuleminen kuntaan esimerkiksi tarjoamalla tontteja tähän tarkoitukseen, Leni Pispala (vihr.) perustelee vaalikoneessa.

– On äärimmäisen tärkeää, että liikuntapaikkoja löytyy jokaisen kuntalaisen läheltä. Näin on paljon matalampi kynnys lähteä liikkumaan ja tämä ylläpitää kuntalaisten hyvinvointia, Iida Åfeldt (kesk.) puolestaan perustelee.

– Nykyinen liikuntapaikkojen määrä on ehdoton minimi, Kenneth Morelius (liik.) kirjoittaa.

Myös perussuomalaisten Ritva Örling pitäisi kaikki nykyiset liikuntapaikat jatkossakin kunnossa ja kuntalaisten käytössä.

– Uusia toimintoja budjetin sallimissa rajoissa, Örling perustelee.

Mikko Kiurusen (kok.) mukaan varsinkin ulkoliikuntapaikkoja voisi lisätä.

– En kuitenkaan lähtisi tekemään uusia sisäliikuntapaikkoja kuntalaisten rahoilla, hän perustelee.

Juha Peltosen (sd.) mukaan Klaukkalassa ja Rajamäellä on hyvät liikuntapaikat, mutta kirkonkylään ne on jätetty rakentamatta.

– Liikuntapuisto tekonurmikenttineen ja skeittipaikkoineen olisi saatava valmiiksi, ja sisäliikuntahalli tarvittaisiin heti, Peltonen kirjoittaa vaalikonevastauksessaan.

Samaa mieltä väittämän kanssa on kymmenkunta vaalikonevastaajaa.

– Pääsuuntaus on tämä, mutta asiassa ei voida edetä liian nopeasti. Lähiliikuntapaikat ovat tärkeitä mutta näissä asioissa myös vähemmän on enemmän. Mitä enemmän on huollettavia kohteita ja kolme isompaa taajamaakin, sitä enemmän resurssia menee perusylläpitoon ja se on suoraan pois eri palvelujen laadukkuudesta, Visa Tarikka (kok.) perustelee.

Nurmijärven kunnan NUUKA-toimenpidesuunnitelmassa esitettiin yhtenä säästökohteena selvitystä ja toimeenpanoa liikuntapaikkojen ja muiden alueiden laatutason vähentämisestä ja palveluverkon karsinnasta vaiheittain. Kohta kuitenkin poistettiin äänestyksen jälkeen säästölistalta.

Vaalikone

Väittämä: Kunnan tulee vähentää ylläpidettävien liikuntapaikkojen määrää ja kehittää vain suosituimpia.

EM = eri mieltä, SM = samaa mieltä, EOS = ei osaa sanoa. Jakaumat prosentteina.

Keskusta EM 98, SM 0, EOS 2

Kokoomus EM 82, SM 13, EOS 5

Kristillisdemokraatit EM 75, SM 25, EOS 0

Perussuomalaiset EM 92, SM 5, EOS 3

RKP EM 67, SM 0, EOS 33

SDP EM 93, SM 0, EOS 7

Vasemmistoliitto EM 100, SM 0, EOS 0

Vihreät EM 100, SM 0, EOS 0

Liike Nyt EM 100, SM 0, EOS 0

Avoin Puolue EM 100, SM 0, EOS 0

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut