Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aleksis Kiven koti ja Rajamäen Ryyppi avoinna koko kesän

Aleksis Kiven koti Palojoella ja Rajamäen Ryyppi aukeavat yleisölle kesäkuun alussa koronarajoitukset huomioiden.

Aleksis Kiven kodin kesässä pääosassa ovat kansalliskirjailijan elämä ja teokset. Museossa voi tutustua 1800-luvun kansanelämään, liikuttua Kiven kuolemattomien tekstien äärellä ja nähdä Stenvallin perheelle kuuluneita esineitä sekä Aleksis Kiven revolverin ja metsästyslaukun.

Rajamäen Ryyppi on väkevän alkoholihistorian museo, jossa nähtävillä ovat pontikkapannu, polttopullo ja parfyymipullo, tehtaanpatruuna, parrunpätkä ja tislauskolonni, sekä varpunen, lahna ja Boforsin 40 mm ilmatorjuntakanuuna. Museon ylin kerros on osin uudistunut ja entistäkin kirkkaampi.

Kesäkuussa Rajamäen Ryyppiin liittyen julkaistaan myös viisi viiden minuutin videota, jotka kertovat tehdas- ja alkoholimuseo Rajamäen Ryypin tarinoita. Videoiden aiheina ovat mm. Rajamäen tehdasyhteisön varhaisvaiheet, eli 1900-luvun taitteen patruuna-aika, kieltolain vuodet 1919–1932 sekä Rajamäen tehtaan tuotteista ehkä legendaarisin, Molotovin cocktail. Tavoitteena on tarjota mutkaton ja ytimekäs museokokemus kaikille elävän historian ystäville.

Videoita julkaistaan viikoittain Nurmijärven museon kotisivulla, Instagramissa ja Facebookissa sekä kunnan YouTube-kanavalla.

Ensimmäinen Rajamäen Ryyppi -video tuli nähtäville 2. kesäkuuta. Videot tuottaa Nurmijärven museo ja ne ovat vapaasti käytettävissä yleisön huviksi ja hyödyksi.

Aleksis Kiven koti, Palojoentie 271, 1.6.–31.8. ti – su klo 11–18. Museo on suljettu 25.–27.6.

Tehdas- ja alkoholimuseo Rajamäen Ryyppi, Patruunantie 17, 1.6.–15.8. ke – su klo 12–18. Museo on suljettu 25.–27.6.