Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etäopetus sai opiskelijoilta hyvät arvosanat – Keudan kyselyyn vastasi lähes 600 opiskelijaa

Etäopiskelu koettiin Keudassa poikkeusaikana toimivaksi. Keudassa toteutettiin huhtikuussa toinen poikkeusolojen etäopetusta ja -ohjausta koskeva opiskelijakysely, johon vastasi 597 opiskelijaa. Aiempi kysely toteutettiin vuosi sitten.

Kyselyyn vastanneista opiskelijoista 57 prosenttia on saanut edistettyä poikkeusolojen aikana tutkintotavoitteisia ammatillisia opintojaan hyvin tai erittäin hyvin.

66 prosenttia koki saaneensa päivittäistä etäopetusta hyvin tai erittäin hyvin.

Kyselyyn vastanneista opiskelijoista 60 prosenttia on saanut keskimäärin päivittäin etäopetusta verkon välityksellä 3-4 tuntia tai yli 5 tuntia.

Viimekeväiseen kyselyyn verrattuna muutosta positiiviseen on tapahtunut, silloin vain 28 prosenttia vastaajista koki saaneensa päivittäin etäopetusta verkon välityksellä 3-4 tuntia tai yli 5 tuntia.

– Opetuksen sisältöön ja laadukkuuteen olemme panostaneet suurella sydämellä, kun viime syksynä selvisi, että hybridiopetuksemme tulee koostumaan pitkälti etäopinnoista pandemiasta johtuen, Keuda kertoo tiedotteessaan.

Tässä olemme tuloksien valossa onnistuneet hienosti.

– Tarjosimme henkilöstöllemme monipuolisesti pedagogista tukea ja kannustimme opettajia aktiivisesti hyödyntämään digitukea, jotta he voisivat tarjota opiskelijoille laadukasta ja syventävää opetusta osaamisensa kehittämiseen.

– Tässä olemme tuloksien valossa onnistuneet hienosti, rehtori Anna Mari Leinonen iloitsee.

Noin 22 prosenttia ammatillisia opintoja suorittavista ja 31 prosenttia valmentavan koulutuksen opiskelijoista kokee voineensa normaalia huonommin poikkeusolojen aikana.

Heidän määränsä on hiukan noussut viime keväästä.

Avoimissa palautteissa opiskelijat kiittelivät sitä, että unteja on nauhoitettu, jolloin niitä voi palata katsomaan uudestaan.

Etäopetuspäiviltä opiskelijat toivoivat muun muassa riittävän jäsenneltyä ja vaihtelevaa ohjelmaa sekä sitä, että opettaja on yhteyksissä opiskelijoihinsa henkilökohtaisesti päivittäin. Etäopetusta toivottiin hyödynnettävän jatkossakin muun opetuksen rinnalla.