Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kunnanhallitus päätti: Nurmijärven lukio yhteiskoulun yhteyteen

Nurmijärven kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Nurmijärven lukio sijoitetaan Nurmijärven yhteiskoulun yhteyteen. Kunnanhallitus käsitteli Nurmijärven lukion sijoittumispaikkaa Kirkonkylässä ja Nurmijärven yhteiskoulun ja Nurmijärven lukion hankesuunnitelmia maanantain kokouksessaan.

Aiemmin sivistyslautakunta esitti äänestyksen jälkeen Nurmijärven lukion sijoittamista Nurmijärven yhteiskoulun yhteyteen, jossa yläkoulun peruskorjauksen yhteydessä huomioidaan tilat myös Nurmijärven kunnan lukiokoulutusta varten.

Tekninen lautakunta esitti puolestaan äänestyksen jälkeen lukion sijoittamista uudisrakennukseen Krannilan liikuntapuistoon.

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä esitti puolestaan kunnanhallitukselle lukion sijoittamista Nurmijärven yhteiskoulun yhteyteen.

Esityksessään Mäkelä painotti muun muassa sitä, että ratkaisu on taloudellisesti huomattavasti edullisempi kuin uudisrakennus Krannilaan.

–  Investointikustannukset ovat 5,6 miljoonaa euroa, eli noin 20 prosenttia pienemmät ja ruoka- ja siivouspalveluiden kustannukset ovat 100 000 euroa / vuosi eli noin 11 prosenttia edullisemmat. Säästöjä syntyy myös sisäisissä vuokrissa noin 0,5 miljoonaa euroa, esityksessä perusteltiin.

Kunnanhallituksen kokouksessa Juha Peltonen (sd.) teki kuitenkin muutosesityksen siitä, että lukio sijoittuisi omaan rakennukseen Krannilan liikuntapuistoon.

Peltosen esitystä ei kuitenkaan kannatettu, joten se raukesi kannattamattomana.

Näin kunnanhallitus päätti hyväksyä esittelijän pohjaesityksen.