Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pieni osa ilmoittanut vaalirahoituksestaan Nurmijärvellä – suurin summa 3800 euroa

KUNTAVAALIT Nurmijärven vihreät tehneet ahkerimmin selkoa vaalirahoistaan.

Vain pieni osa nurmijärveläisistä kuntavaaliehdokkaista on tehnyt vapaaehtoisen ennakkoilmoituksen vaalirahoituksestaan.

Kaikkiaan 239 ehdokkaasta 51 on tehnyt tämän viikon tiistaihin mennessä selkoa vaalikampanjansa rahoituspohjasta.

Ahkerimmin ennakkoilmoituksia ovat tehneet vihreät. Puolueen 38 kuntavaaliehdokkasta peräti 32 on jättänyt vaalirahoitustaan koskevan ennakkoilmoituksen.

Vaalirahailmoituksia ovat tehneet myös 12 keskustan ehdokasta ja kolme perussuomalaisten ehdokasta. Lisäksi yksi ehdokas kokoomuksesta, kristillisdemokraateista, SDP:stä ja Vasemmistoliitosta on tehnyt ennakkoilmoituksen.

Vaalirahoituksen ennakkoilmoituksen teko perustuu tässä vaiheessa täysin ehdokkaiden vapaaehtoisuuteen. Sitovaksi velvoite muodostuu vasta, kun ehdokas on valittu joko varsinaiseksi valtuutetuksi tai varavaltuutetuksi.

Nurmijärven kuntavaaliehdokkaiden tässä vaiheessa ilmoittamat vaalirahat vaihtelevat nollan euron ja tuhansien euron välillä.

Suurin osa ilmoituksen tehneistä on rahoittanut kampanjansa omasta taskustan.

Eniten ennakkoilmoituksen tehneistä vaaleihin on satsannut keskustan ehdokas Jari Flinck, yhteensä 3800 euroa. Summasta omaa varoja on 2100 euroa, yksityishenkilöiltä saatua tukea 500 euroa, yrityksiltä saatua tukea 1000 euroa ja puolueyhdistyksiltä saatua tukea 200 euroa.

Yli tuhat euroa vaaleihin ovat satsanneet myös vihreiden Leni Pispala (2500 euroa), perussuomalaisten Maiju Tapiolinna (2000 euroa), perussuomalaisten Jere Viisanen (2000 euroa), keskustan Matti Vanhanen (1800 euroa), keskustan Anna-Liisa Lyytinen (1300 euroa), vihreiden Mohammad Husseini (1260 euroa), keskustan Riikka Raekannas (1200 euroa), vihreiden Jorma Heimonen (1200 euroa), keskustan Petri Kolmonen (1067,20 euroa), keskustan Otto Suhonen (1000 euroa) ja vihreiden Sami Virtanen (1000 euroa).

Pienimmät summat liikkuvat muutamissa kympeissä tai satasissa.

Usea ehdokas on tehnyt ennakkoilmoituksen myös nollan euron vaalikassastaan.