STT: Kesän koronarokotukset menevät ensisijaisesti toisen annoksen saajille

Kesällä koronarokotteita saavat ensisijaisesti ne, jotka ovat jo saaneet ensimmäisen annoksen, kertoo STT.

Aika tehosterokotukseen on varattu jo ensimmäisen annoksen yhteydessä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) johtava asiantuntija Mia Kontio sanoo STT:lle, että näistä ajanvarauksista on hyvä pitää kiinni. Näin aikaa ensimmäisestä annoksesta ei kulu liikaa. Koska maahan saapuvien rokoteannosten määrää ei tiedetä etukäteen, ajanvarauksia voidaan tehdä vasta kun rokotteet saapuvat sairaanhoitopiireihin,

– Ensimmäisten annosten antaminen hidastuu, jos kaikki Suomeen saapuvat rokotteet menevät tehosteannosten antamiseen, Kontio kertoo STT:lle.

Apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä (Hus) kertoo STT:lle, että Husissa heinäkuussa annetaan lähinnä tehosterokotuksia.

– Olemme rokottaneet vauhdilla ensimmäisiä annoksia, ja se heijastuu myös siihen, että meidän pitää turvata ensimmäisen rokotteen saaneille myös toiset annokset. Rokotamme siis heinäkuussa pitkälti näitä toisia annoksia.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut