Rajamäen kyläyhdistys työllistää neljä nuorta – yhdistyksellä myös kolme kyläavustajaa

Rajamäen kyläyhdistys työllistää tänä kesänä neljä nuorta lyhyissä jaksoissa.

– Yhdistys on useana vuonna suunnitellut työllistävänsä nuoria kesätöihin, mutta aiemmin ei se monestakin syystä ole onnistunut. Vapaaehtoistyötä kun teemme, niin aina ei voimavaroja eikä taloudellisia mahdollisuuksia, mutta nyt onnistuimme, kertoo Rajamäen kyläyhdistyksen sihteeri Anja Lammio yhdistyksen tiedotteessa.

Yhdelle nuorista on saatu rahoitus Kesäduuni OP:n kampanjasta ja kolme työllistetään yhdistyksen omin varoin.

Nuoret tekevät kyläavustajien ohjauksessa erilaisia puutarhatöitä kuten ruohonleikkuuta ja kukkamaiden perkausta.

He auttavat myös kodin siivouksessa ja muissa arkiaskareissa.

Kyläyhdistyksellä on nyt kesäksi nuorten lisäksi kolme kyläavustajaa, joita asiakkaat voivat tilata avuksi puutarhatöihin ja kotiaskareisiin pientä korvausta vastaan. Tehtävistä töistä maksamansa palkan asiakas voi halutessaan laittaa kotitalousvähennyksiin.

Perinteiset kesäkirpputorit aloitettiin heti kesäkuun alussa, ja niitä jatketaan joka toinen torstai iltapäivisin kello 15 alkaen Rajamäen keskustassa liikeristeyksen parkkipaikalla Kiljavantiellä. Seuraava kirppispäivä on ensi viikolla, 17. kesäkuuta.

– Kesäkirpputoria olemme pyörittäneet jo lähes kymmenenä kesänä ja vaikuttaa siltä, että suosio vaan kasvaa. Sinne tullaan tapaamaan tuttuja, juomaan kupillinen kahvia, juttelemaan ja etsimään yllätyslöytöjä.

– Yhteisöllisyyden lisäämiseenhän me yhdistyksessä pyrimme, kertoo Rajamäen kyläyhdistyksen puheenjohtaja Jari Kovanen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut