Ennakkoäänestys aiempaa vilkkaampaa – Nurmijärvellä 31 prosenttia antoi äänensä ennakkoon

Kuntavaalit: 5499 naista ja 4870 miestä antoi äänensä ennakkoon Nurmijärvellä.

Kuntavaalien ennakkoäänestys oli Nurmijärvellä huomattavasti edellisvaaleja vilkkaampaa.

Tämän viikon tiistaina päättyneessä ennakkoäänestyksessä äänensä kävi antamassa 10369 nurmijärveläistä, eli 31 prosenttia kaikista äänioikeutetuista. Edellisissä kuntavaaleissa neljä vuotta sitten ennakkoon äänesti 22,4 prosenttia eli 6946 nurmijärveläistä.

Kasvanutta ennakkoäänestysprosenttia selittänee se, että ennakkoäänestysaika oli koronatilanteen takia aiempaa pidempi, kaksi viikkoa.

Nurmijärvellä naiset äänestivät ennakkoon hieman miehiä innokkaammin. Ennen varsinaista vaalipäivää äänestämässä kävi 5499 naista ja 4870 miestä.

Kaikkiaan Nurmijärvellä on 33465 äänioikeutettua. Se tarkoittaa sitä, että 23096 nurmijärveläistä ei ole vielä antanut ääntään.

Aivan koko maan keskiarvoon ei kuitenkaan nurmijärveläisten ennakkoäänestysaktiivisuus yllä, sillä koko maan ennakkoäänestysprosentti on tänä vuonna 33. Uudenmaan vaalipiirissä ennakkoon äänesti 31,3 prosenttia äänioikeutetuista.

Uudenmaan kunnista aktiivisimmin äänestettiin ennakkoon Kauniaisissa, jossa ennakkoäänestysprosentti on peräti 50,6. Vastaavasti Hyvinkään ennakkoäänestysprosentti on 24,4.

Nurmijärven naapurikunnista Tuusulassa ennakkoon äänesti 31,7, Vihdissä 32,9, Vantaalla 28,4 ja Järvenpäässä 30,2 prosenttia.

Varsinainen vaalipäivä

Kuntavaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 13. kesäkuuta.

Vaalipäivän äänestyspaikat Nurmijärvellä ovat Herusten Vireen tilat, Maaniitun koulu Kirkonkylässä, monitoimitalo Monikko Klaukkalassa, Metsäkylän koulu, Lepsämän koulu, Nukarin koulu, Palojoen koulu, Keudan toimipiste Perttulassa, Rajamäen Kuntola sekä Röykän koulu.

Varsinaisena vaalipäivänä äänioikeutettu saa äänestää vain siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty äänioikeusrekisteriin ja äänestäjälle postitse saapuneeseen ilmoituskorttiin.

Varsinaisen vaalipäivän äänestys alkaa kello 9 ja jatkuu yhtäjaksoisesti kello 20 saakka.

Ennakkoäänten tulos julkistetaan perinteisesti sunnuntaina kello 20. Yleensä alustava vaalitulos on usein selvillä vaali-iltana kello 23–24.

Nurmijärven kunnan keskusvaalilautakunta suorittaa äänten tarkastuslaskennan vaalipäivää seuraavana maanantaina ja vahvistaa vaalien tuloksen keskiviikkona 16.6.

Valtuustot aloittavat työnsä 1. elokuuta 2021.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut