Sirkus Tähti lähtee Suomen kiertueelle – pysähtyy myös Nurmijärvellä

Sirkus Tähden yrittäjä, vihtiläislähtöinen Samir Abdelmeguid esittää kesän kiertueella taikurinumeron yhdessä avopuolisonsa Frida Lindforsin kanssa. Sirkus Tähti

Tarja Omenainen

Sirkusalan yrittäjä Samir Abdelmeguid, 26, starttaa Sirkus Tähden kesäkiertueen seitsemättä kertaa. Kiertue alkoi 1. kesäkuuta ja pysähtyy 150 paikkakunnalla – myös Nurmijärvellä.

Abdelmeguid työllistää parikymmentä ihmistä aina esiintyjistä tekniikasta vastaaviin henkilöihin, telttatiimiin ja autonkuljettajiin. Koronatilanne siirsi kiertueen alkamisajankohtaa muutamalla kuukaudella. Normaalisti kiertue kestää noin seitsemän kuukautta huhtikuusta loka–marraskuuhun.

Vihtiläislähtöinen Samir Abdelmeguid (26) on ollut kiinnostunut taikuudesta lapsesta lähtien. Hän oli 18-vuotias perustaessaan Sirkus Tähden. Sirkus Tähti

– Kiertue alkaa kesäkuussa Jalasjärveltä Keski-Pohjanmaalta. Etenemme vähitellen kohti Etelä-Suomea ja toivomme, että kesän edetessä koronatilanne on rauhoittunut eteläisessä Suomessa.

–Vihdissä esityksiä on ainakin Nummelassa, Vihdin kirkonkylässä ja Haimoossa. Lisäksi esiinnymme lähialueilla kuten Lohjalla ja Nurmijärvellä.

Abdelmeguid kertoo haluavansa varmistua siitä, että kaikki halukkaat pääsevät sirkukseen mukaan vaikka täyttä yleisökapasiteettia ei voida koronan vuoksi 500 katsojaa vetävään sirkustelttaan ottaa.

– Isommilla paikkakunnilla olemme pidempään. Tavoitteena on kaikkiaan noin 200 esitystä. Henkilökunta tulee paikalle kaksi viikkoa ennen ensi-iltaa. Sitten koko sirkuksen väki on karanteenissa kaksi viikkoa. Tuona aikana kaikki harjoittelevat omia numeroita ja ennen ensi-iltaa kasaamme esityksen yhteen ja minä toimin ohjaajana. Kaikki artistit ovat ammattilaisia ja heillä on omat ohjelmanumerot valmiina.

Vaikka sirkustyö on sesonkipainotteista niin sirkustirehtööri ei pyörittele peukaloita muinakaan aikoina:

– Talvikaudella varaan uudet artistit ja esiintymiskentät sekä hoidan sopimukset kuntoon. Omaa ohjelmaa täytyy myös harjoitella.

Abdelmeguid on harjoitellut uuden illuusioshown, jonka hän esittää kiertueella yhdessä avopuolisonsa Frida Lindforsin kanssa.

– Showssa on ennennäkemättömiä suuren maailman taikatemppuja. Lisäksi esityksessä nähdään muun muassa klovneja, tuoleilla tasapainoilua, jonglöörausta ja ilmassa tapahtuvia taidonnäytteitä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut