Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ennakkoäänten tulokset julki: Kokoomus säilyttämässä ykköspaikan, perussuomalaisilla huima nousu

Kokoomus on säilyttämässä paikkansa Nurmijärven suurimpana puolueena kuntavaalien ennakkoäänten perusteella.

Kokoomuksen kannatus kello 20 julkaistujen ennakkoäänten perusteella on Nurmijärvellä 25,8 prosenttia. Se tarkoittaa 13 valtuustopaikkaa. Nykyvaltuustossa kokoomuksella on 15 paikkaa.

Toiseksi korkein kannatus on keskustalla, 21,8 prosenttia. Ennakkoäänten mukaan tämä tarkoittaisi 12 valtuustopaikkaa eli yhtä nykyistä enemmän.

Perussuomalaiset on puolestaan ennakkoäänten perusteella nousemassa Nurmijärven kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi 17,9 prosentin kannatuksella ja saamassa tämän hetken tietojen mukaan yhdeksän valtuustopaikkaa. Tällä hetkellä perussuomalaisilla on valtuustossa neljä edustajaa. Viime kuntavaaleissa läpi meni kuitenkin kuusi perussuomalaista, joista kaksi irtautui ryhmästä kesken valtuustokauden. Illan tässä vaiheessa perussuomalaisten kannatus on noussut 5,6 prosenttiyksikköä vuoden 2017 kuntavaaleihin verrattuna.

Neljänneksi korkein kannatus on SDP:llä, joka sai 15,4 prosenttia tähän mennessä lasketuista äänistä. Tämä tarkoittaa tässä vaiheessa 8 valtuustopaikkaa. Nykyvaltuustossa demareilla on yhdeksän paikkaa.

Vihreiden kannatus on puolestaan 10,2 prosenttia, mikä tarkoittaisi viittä valtuustopaikkaa eli kahta vähemmän kuin nykyvaltuutossa. Vihreiden kannatus on illan tässä vaiheessa laskenut 3,9 prosenttiyksikköä viime kuntavaaleihin verrattuna.

Vasemmistoliiton kannatus on 3,7 (2 valtuustopaikkaa) kristillisdemokraattien 2,8 (yksi valtuustopaikka), Liike Nytin 1,2 ja RKP:n 0,9 (yksi valtuustopaikka). Pienistä puolueista Vasemmistoliitto ja kristilliset ovat siis säilyttämässä tässä vaiheessa valtuustopaikkansa. RKP on puolestaan saamassa yhden paikan valtuustoon neljän vuoden tauon jälkeen.

Ennakkoääntentulos on yhä puutteellinen. Ylen mukaan kello 20 laskettu oli reilu miljoona ennakkoääntä. Yli 400 000 ennakkoääntä oli yhä laskematta. Erityisesti ääniä oli laskematta Uudeltamaalta.

Ääntenlaskennan edistymistä voit seurata osoitteesta www.nurmijarvenuutiset.fi/nurmijarvi-tulospalvelu.