Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Tunnelmat ovat erittäin hyvät" – Näin Nurmijärven ehdokkaat kommentoivat tuloksia tuoreeltaan

Nurmijärven perussuomalaisten vaalivalvojaisissa oli ennakkoäänten tulosten julkaisun jälkeen hilpeät tunnelmat.

– Tunnelmat ovat erittäin hyvät! Olemme tyytyväisiä ennakkoäänten tulokseen. Innolla odotetaan, miten tuloslaskenta etenee!, varapuheenjohtaja Maiju Tapiolinna iloitsi heti ennakkoäänten julkaisun aikoihin, noin kahdeksan jälkeen.

Tapiolinna itse oli ennakkoäänissä puolueensa ääniharava.

Perussuomalaiset pitävät vaalivalvojaisiaan ulkotiloissa Klaukkalan Metsäkylällä.

– Meillä on täällä grilli kuumana ja paikalla parikymmentä henkeä, Tapiolinna sanoo.

Kokoomuksen ennakkoäänien ääniharava oli Petri Vaulamo. Nurmijärven Uutiset tavoitti hänet puhelimitse kotoaan kahdeksan aikaan pian ennakkoäänien julkaisun jälkeen.

– Kiitos äänestäjille. Omat tunnelmat ovat hyvät. Kollegoiden puolesta jännittää. Puolueena tosin olemme 1,8 pinnaa miinuksella ja näiden lukujen perusteella olisi kaksi paikkaa lähdössä. Seurataan kuitenkin rauhassa ääntenlaskennan etenemistä, Vaulamo totesi tuoreeltaan kahdeksan aikoihin.

– Valtakunnallisiin puoluekannatuslukuihin hän ei ollut tarkemmin ehtinyt vielä perehtyä.

– Perussuomalaisten nousu on kyllä aika iso, se ei ollut yllättävää. Ilahduttavaa oli, että kokoomuksella on valtakunnallisesti hyvä tilanne.

Nurmijärven vihreät viettävät vaalivalvojaisia etäyhteyksin. Puheenjohtaja Leni Pispala kommentoi noin puoli yhdeksän aikaan olevansa ääntenlaskennan suhteen odottavalla kannalla.

– Luotetaan, että ihmiset ovat käyneet varsinaisena äänipäivänä äänestämässä.

Pispala itse oli ennakkoäänissä puolueensa ääniharava.

– Olen ajatellut, että oma lukuni voi olla mitä vaan. Ennakkoäänten perusteella ei kannata tehdä liikaa johtopäätöksiä.

Nurmijärven Uutiset tavoitti keskustan Riikka Raekankaan, kun ääniä oli laskettu reilu 60 prosenttia ja ääntenlaskennan mukaan keskusta olisi saamassa yhden lisäpaikan.

Raekankaan tunnelmat olivat korkealla.

– Täytyy olla tyytyväinen niin omiin kuin puolueen tuloksiin. Itse pääsin ensi kertaa valtuustoon neljä vuotta sitten. Ensimmäinen valtuustokausi ei ole ollut helppo. Kunnan taloustilanne on ollut tosi kurja, joten suuria vaalilupauksia ei ole voinut tehdä, enemmän vain korostaa järjen ääntä. Nähtävästi se on toiminut.

– Keskustalla on ollut hankalaa, mutta hienoa, että Nurmijärvellä puolueen tilanne näyttää hyvältä.

Nurmijärven Uutiset soitti SDP:n Sirkka Rousulle, kun ääniä oli laskettu noin 60 prosenttia. Tuolloin ääntenlaskenta näytti että puolue olisi menettämässä yhden paikan.

– Toki on vielä isoja äänestysalueita laskematta. Demareiden pitäisi säilyttää kolmanneksi suurin paikka, mutta perussuomalaiset näyttäisivät tällä hetkellä menevän ohi. Tähän tilanteeseen ei tietysti voi olla tyytyväinen, Rousu kommentoi noin puoli kymmenen aikaan.

SDP viettää vaalivalvojaisiaan Punatorpalla Työväenyhdityksen tiloissa.

KUNTAVAALIEN ääniharavaksi nousi odotetusti keskustan Matti Vanhanen. Nurmijärven Uutiset tavoitti Vanhasen puhelimitse kello 22.50, jolloin Nurmijärven äänistä oli laskettu 100 prosenttia ja keskustalle on tiedossa yksi lisäpaikka valtuustoon. Vanhasen oma äänimäärä on 784.

-Keskustan osalta täytyy olla erittäin iloinen. Tämä on meille selkeä voitto. Saimme ääniä ympäri kuntaa ja tämä on meille selkeä luottamuksenosoitus.

Lue ääniharava Matti Vanhasen laajempi haastattelu ja lisää vaaliuutisointia Nurmijärven Uutisten verkkosivuilta huomenna.