Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matti Vanhanen odotetusti Nurmijärven ääniharavaksi: "Olen nöyrällä mielellä ja tavattoman kiitollinen"

Nurmijärvellä kuntavaalien ääniharavaksi nousi odotetusti keskustalainen kansanedustaja Matti Vanhanen. Nurmijärven Uutiset tavoitti Vanhasen puhelimitse sunnuntaina kello 22.50, jolloin Nurmijärven tulokset olivat juuri valmistuneet. Vanhasen henkilökohtainen äänimäärä on 784.

– Keskustan osalta täytyy olla erittäin iloinen. Tämä on meille selkeä voitto. Saimme ääniä ympäri kuntaa ja tämä on meille selkeä luottamuksenosoitus, Vanhanen kommentoi.

Perussuomalaisten nousu ei Vanhasta yllättänyt.

– Perussuomalaisten nousu jäi selvästi vajaaksi mitä gallupit ennustivat.

Vanhanen sanoo viimeisen kahden viikon aikana kiertäneensä Etelä-Suomessa noin 30 vaalitilaisuutta.

– Viimeisen viikon aikana näki, että tunnelma keskustan osalta muuttui. Annika Saarikko pärjäsi myös television vaalikeskusteluissa erittäin hyvin. Luulen, että monet ovat alkaneet miettiä, että asioita voi hoitaa ja pitää olla voimia, jotka kykenevät kompromissien tekemiseen. Ehkä tämä lopulta vaikutti keskustan tuloksiin, Vanhanen pohti.

Nurmijärvellä keskusta kasvatti kannatustaan ja sai yhden lisäpaikan valtuustoon.

– Nurmijärvellä ehdokasasetelma oli erittäin hyvä ja monipuolinen, Vanhanen toteaa.

Omaan henkilökohtaiseen äänimääräänsä Vanhanen sanoo olevansa tavattoman tyytyväinen.

– Olen nöyrällä mielellä ja tavattoman kiitollinen äänestäjilleni. Olen jo yli 20 vuoden ajan kertonut äänestäjilleni, että eduskuntatyö menee aina valtuuston kokousten ohitse. Tavoite kuitenkin on, että voin osallistua noin puoleen kokouksista.

– En ole pyrkimässä kärkitehtäviin, lautakuntiin tai kunnanhallitukseen. Viimeksi olin valtuuston puheenjohtaja 90-luvulla.

Vanhanen on ilmoittanut jättäytyvänsä pois valtakunnan politiikasta.

– Kahden vuoden päästä jätän eduskunnan ja sen jälkeen valtuustotyö on pääluottamustehtäväni ja voin osallistua siihen täysipainoisesti.

Juttua päivitetty 14.6.2021 klo 9.47: Lisätty laajemmin Matti Vanhasen kommentteja.