Pienet puolueet menettivät kannatustaan Nurmijärvellä – näin niille kävi

Riikka Jokinen

Riikka Jokinen

Pienet puolueet menettivät kuntavaaleissa kannatustaan Nurmijärvellä.

Vasemmistoliitto sai 3,4 prosenttia äänistä, mikä on 0,3 prosenttia vuoden 2017 kuntavaaleja vähemmän. Puolue menetti toisen valtuustopaikkansa. Valtuustoon ylsi Hannu Toikkanen.

Kristillisdemokraattien kannatus tippui edellisvaaleista 0,7 prosenttiyksikköä, ja oli nyt 2,6. Puolueen valtuutettu vaihtui, kun Ina Kuula syrjäytti Johannes Haapalaisen noin kolmenkymmenen äänen erolla. Kuula sai vaali-illan alustavan laskennan perusteella 157 ääntä, Haapalainen 128.

RKP kävi puolestaan vaali-illan aikana kiinni yhdessä valtuustopaikassa, mutta lopulta 0,8 prosentin kannatus ei riittänyt läpimenoon. Puolueen kannatus kasvoi kuitenkin 0,3 prosenttiyksikköä edellisistä kuntavaaleista. Eniten ääniä sai Siv Jansson, 78, joka nappasi itselleen varapaikan. RKP oli vaaliliitossa kokoomuksen kanssa.

Liike Nytin kannatus oli kuntavaaleissa 1,5 prosenttia – se ei riittänyt valtuustopaikkaan. Puolueen kärkinimi Kenneth Morelius sai kuitenkin 235 ääntä.

SKP sai kuntavaaleissa Nurmijärvellä 0,2 prosentin kannatuksen, Ehdokas Seppo Tarhonen sai kaikkiaan 31 ääntä.

Avoin Puolue saavutti 0,1 prosentin kannatuksen. Puolueen ainoa ehdokas Juhani Somersalo sai 12 ääntä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut