Valtuustoon 18 uutta nimeä Nurmijärvellä – näin valtuuston nuorin, uusien ehdokkaiden ääniharava sekä Klaukkalan yllättäjä kommentoivat menestystään

19-vuotias Otto Suhonen on Nurmijärven uuden valtuuston nuorin jäsen. Taina Joutsen

Taina Joutsen

Nurmijärven nykyvaltuutetuista 33 jatkaa tehtävässään myös tulevalla vaalikaudella. Uusia kasvoja valtuustossa tullaan näkemään 18. Yhteensä Nurmijärven kunnanvaltuustossa on 51 valtuutettua.

Eniten uusia valtuutettuja tulee perussuomalaisten valtuustoryhmään. Valtuustoryhmässä on tällä hetkellä neljä valtuutettua. Viime vaaleissa läpi meni kuitenkin kuusi perussuomalaista, mutta kaksi irtautui valtuustoryhmästä kesken kauden. Uudessa, elokuussa aloittavassa valtuustossa perussuomalaisia on 11.

Nurmijärven valtuustoon pyrkineistä uusista ehdokkaista suurimman äänimäärän sai perussuomalaisten Matti Putkonen, joka ilmoittaa ammatikseen työmies. Putkonen sai 283 ääntä.

Perussuomalaisten Matti Putkonen rynnisti valtuustoon 283 äänellä. Hän on tullut tutuksi viime aikoina esimerkiksi yksityistieasioiden nostamisesta esille. Johanna Erjonsalo

– Tämä on täysin käsittämätön äänimäärä, joka vetää kyllä nöyräksi. Vaalitulos merkitsee sitä, että vaalien alla esittämäni linjaukset saivat luottamusta. Tärkein asia on se, että toiminta- ja päätöksentekokulttuurin on muututtava avoimeksi, kuntalaisia kuulevaksi ja yhtenäisyyttä tavoittelevaksi, Putkonen kommentoi vaalitulostaan.

Uusista perussuomalaisten ehdokkaista valtuustoon pääsivät myös sijoitusasiantuntija Henry Salo, eläkkeellä oleva vanhempi konstaapeli, metsätalousyrittäjä Hannu Lakee, yrittäjä Heikki Heinonen, eläkkeellä oleva rikoskonstaapeli Jouni Maijala, yrittäjä Tommi Lehtimäki ja tekninen asiakaspalvelupäällikkö Teijo Syväkangas.

Iso osa äänistä tuli Klaukkalasta, mikä kertoo siitä, että minun teemani puhuttelevat.

Otto Suhonen

Uusien valtuutettujen kakkossijan nappasi äänimäärän perusteella luova johtaja, kokoomuksen sitoutumaton ehdokas Sampo Karpo 236 äänellä.

– Veikkaan, että vahvuuteni vaalitekemisissä oli, ettei läpipääsy valtuustoon suinkaan tuntunut minulle ainoalta keinolta vaikuttaa, sillä olen aiemmin muualla onnistunut vaikuttamaan asiohin olematta politiikassa mitenkään mukana. Minulle ei siis näin syntynyt mitään poliitikkoroolia ja ehkä se oli jotain minkä äänestäjätkin huomasivat, Klaukkalassa asuva Karpo kommentoi.

Karpo kertoo odottaneensa ennakkoon korkeintaan niukkaa läpimenoa.

– Odottamattoman hyvä henkilökohtainen äänisaalis ja saamani yhteydenottojen runsas määrä ovat kyllä osaltaan voimistaneet sitä vastuuntunnetta mikä uuteen tehtävääni liittyy.

Kokoomuksen uusista valtuustoehdokkaista paikan saivat myös kenttärovasti Seppo Ahonen, hoivakodin johtaja Minna Aittakallio ja it-konsultti, tradenomi Jaana Diakite.

Uuden valtuuston nuorin jäsen, keskustan 19-vuotias Otto Suhonen valittiin valtuustoon 184 äänellä. Hänen äänimääränsä on kaikista uusista valtuustoon pyrkivistä kolmanneksi suurin. Suhonen on kevään ylioppilas ja työskenteli keväällä Matti Vanhasen (kesk.) eduskunta-avustajana.

– Minulla oli sellainen kutina, että voisin päästä läpi, mutta on tosi hieno juttu, että sain oman listan sisälläkin näin hyvin ääniä. Iso osa äänistä tuli Klaukkalasta, mikä kertoo siitä, että minun teemani puhuttelevat , Suhonen sanoo.

Keskustan uusista ehdokkaista valtuustoon pääsivät myös aineen- ja luokanopettaja, diplomi-insinööri Mirja-Liisa Tofferis sekä yrittäjä Virpi Korhonen, joka on toiminut kunnanvaltuutettuna vuosina 2005–2017. Uusi keskustan valtuutettu on myös hallintotieteiden lisensiaatti Jukka Anttila, joka teki ennen eläköitymistään pitkän työuran Nurmijärven kunnan hallintojohtajana.

SDP:n riveistä uudeksi valtuutetuksi valittiin sairaanhoitaja Minnamari Siitonen, vihreistä musiikin lehtori Sanna Pasanen ja kristillisdemokraateista sosionomi, ratkaisukeskeinen terapeutti Ina Kuula.

Suurimman äänisaaliin kaikista kuntavaaliehdokkaista, 784 ääntä, keräsi kansanedustaja, hiljattain valtionvarainministerin tehtävät jättänyt Matti Vanhanen. Seuraavaksi eniten ääniä, 601, sai hankintapäällikkö, sairaanhoitaja Maiju Tapiolinna (ps.). Kolmantena top10-listalla on 494 äänellä toimitusjohtaja Petri Vaulamo (kok.)

Nykyvaltuutetuista 11 ei yltänyt enää jatkokaudelle Nurmijärven valtuustoon. Valtuustopaikkansa menettivät kokoomuksen Jyrki Lihr, Jari Vainio ja Kirsi Lompolo, keskustan Kalevi Laine, sosialidemokraattien Eero Santala, Ismo Uusitalo ja Sanna Viljakainen, vihreiden Pauliina Pukarinen ja Merja Lounela, Vasemmistoliiton Tiina Koivalo sekä kristillisdemokraattien Johannes Haapalainen.

Nurmijärven uuden valtuuston valtuutettujen keski-ikä on 53 vuotta. 51 valitusta valtuutetusta 24 on iältään 50–64-vuotiaita. Valtuutetuista 15 on 35–49-vuotiaita, yhdeksän yli 65-vuotiaita ja kaksi 25–34-vuotiaita.

Uudessa valtuustossa on yksi alle 25-vuotias, joka on siis keskustan Otto Suhonen. Hän on myös valtuuston ainoa alle 30-vuotias.

Valtuuston jäsenistä 31 on miehiä ja 20 naisia.

Uusi valtuusto aloittaa toimikautensa elokuun alussa.

Korjattu 16.6. kello 10.20. Uusien valtuutettujen listauksesta oli jäänyt toimituksen virheen takia pois perussuomalaisten Henry Salon nimi. 207 ääntä saanut Salo valittiin myös uutena valtuustoon.

Valtuuston uudet kasvot

Nämä 18 uutta ehdokasta on valittu Nurmijärven kunnanvaltuustoon. Ääniä he saivat seuraavasti:

Kokoomus: Sampo Karpo 236 ääntä, Seppo Anonen 150, Minna Aittakallio 130, Jaana Diakite 128.

Keskusta: Otto Suhonen 184, Mirja-Liisa Tofferi 149, Virpi Korhonen 144, Jukka Anttila 109.

Perussuomalaiset: Matti Putkonen 283, Henry Salo 207, Hannu Lakee 179, Heikki Heinonen 107, Jouni Maijala 88, Tommi Lehtimäki 87, Teijo Syväkangas 86.

SDP: Minnamari Siitonen 121.

Vihreät: Sanna Pasanen 107.

Kristillisdemokraatit: Iina Kuula 157.

Nurmijärven ääniharavat

1. Kansanedustaja Matti Vanhanen (kesk.) 784

2. Hankintapäällikkö, sairaanhoitaja Maiju Tapiolinna (ps.) 601

3. Toimitusjohtaja Petri Vaulamo (kok.) 494

4. Erityisluokanopettaja Leni Pispala (vihr.) 477

5. Rakennusinsinööri Arto Hägg (kok.) 456

6. Erityisopettaja Virpi Räty (kok.) 423

7. Sairaanhoitaja, yrittäjä Riikka Raekannas (kesk.) 291

8. Työmies Matti Putkonen (ps.) 283

9. Ylitarkastaja, varanotaari Harri Lepolahti (sd.) 271

10. Toimittaja, valokuvaaja Kalle Mustonen (kesk.) 241

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut