Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taavi Vartian Pertsa ja Kilu -elokuvan maailman ensi-ilta perjantaina Kino Juhassa – muissa elokuvateattereissa 14.7.

Koko perheen kesäseikkailuelokuva Pertsa ja Kilu saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 14. heinäkuuta, kerrotaan Kino Juhan tiedotteessa. Maailman ensi-illassa elokuva on kuitenkin Kino Juhassa jo ensi perjantaina, 18. kesäkuuta. Sen jälkeen elokuvan näytöksiä on Kino Juhassa koko tulevan viikonvaihteen ajan.

Pertsa ja Kilu on ensimmäinen kotimainen koko perheen elokuva, joka nähdään elokuvateattereiden jälleen avauduttua koronasulun jälkeen. Elokuvan ensi-iltaa on jouduttu siirtämään useaan otteeseen pandemiatilanteen vuoksi.

Uuden ajan Pertsa ja Kilu on suuri seikkailuelokuva kaiken ikäisille. Se on kertomus rohkeudesta, kekseliäisyydestä ja mielikuvituksen voimasta. Ennen kaikkea elokuva on energiaa uhkuva tarina siitä, kuinka ystävyys ja rehellisyys aina lopulta voittavat ja auttavat selviytymään yli karikkojen, tiedotteessa kerrotaan.

– Odotettu koko perheen seikkailuelokuva Pertsa ja Kilu tulee ensimmäisenä merkittävänä kotimaisena tuotantona elokuvateattereihin kautta maan heinäkuun lomakautena. Kesäinen hyvän mielen tarina ystävyydestä valtaa elokuvasalit valtakunnallisesti ja tarjoaa lomalaisille turvallisen tavan viettää aikaa yhdessä, kertoo Nelonen Median kotimaisten elokuvien päällikkö Antti Luusuaniemi tiedotteessa.

Pertsan ja Kilun mielikuvitukselliset suunnitelmat muuttuvat todeksi heidän päästessään pankkiryöstäjän ja kadonneen huvijahdin jäljille. Alkaa vauhdikas ja jännittävä kilpajuoksu, jossa Pertsa ja Kilu yrittävät etsiä uponneen huvijahdin, ja samaan aikaan niin pankkirosvo kuin poliisikin yrittävät päästä nostamaan jahdin ja sinne kätketyn saaliin meren pohjasta.

Vauhdikas ja merellinen elokuva perustuu Väinö Riikkilän nuorisoromaaniin Pertsa ja Kilu – Viimeiset Kaanit.

Uudenajan Pertsa ja Kilu on seikkailuelokuva kaikenikäisille.

Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut nurmijärveläinen Taavi Vartia. Pertsaa ja Kilua näyttelevät Olavi Kiiski ja Oskari Mustikkaniemi. Elokuvan muissa rooleissa nähdään Suomen eturivin näyttelijöitä mm. Anu Sinisalo, Mimosa Willamo, Elias Westerberg, Turkka Mastomäki, Elsa Saisio, Ville Myllyrinne, Hannes Suominen, Veeti Kallio ja Joonas Vartia.

Pertsa ja Kilu -elokuvan tiimoilta on tehty sopimus kansainvälisen myyntiyhtiön kanssa, ja elokuvatrilogian jatko-osan kuvaukset käynnistetään mahdollisesti jo talvella 2022. Nelonen Media toimii levittäjänä myös tulevissa elokuvissa.