Nutrimia Oy poisti verkkosivustonsa – vältti 10 000 euron uhkasakon

Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta on poistanut klaukkalalaiselle Nutrimia Oy:lle antamansa määräyksen ja siihen liittyvän 10 000 euron uhkasakon.

Keski-Uudenmaan ympäristölautakunnan 8. kesäkuuta kokouksessa tehtyä päätöstä perustellaan sillä, että toimijan on todettu seurantatarkastuksella 31.3.2021 noudattaneen Keski-Uudenmaan ympäristölautakunnan määräystä, jonka mukaan toimijan vastuulla olevalta sosiaalisen median sivustoilta on poistettava lääkkeellinen markkinointi. Kaikki väitteet, joissa elintarvikkeen väitetään ennaltaehkäisevän, hoitavan tai parantavan sairauksia, tuli poistaa.

Ennen uhkasakon määräämistä Keski-Uudenmaan ympäristökeskus oli ollut useita kertoja yhteydessä toimijaan joka ilmoitti, ettei pääse käsiksi some-tiliinsä, koska Facebook-sivusto on kaapattu.

Ympäristölautakunta kuitenkin katsoi, että mahdollinen Facebook-sivuston kaappaus ei poista elintarvikealan toimijan vastuuta toimia elintarvikkeisiin liittyvän lainsäädännön ja asetusten mukaisesti.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut