Talpas Oy:n vaaralliset jätteet halutaan vihdoin pois pohjavesialueelta – ympäristölautakunta asetti teettämisuhan

Kuvituskuva. Juha Poutanen
Taina Joutsen

Taina Joutsen

Talpas Oy:n on siivottava kahden kuukauden kuluessa Keski-Uudenmaan ympäristölautakunnan kokouksen päätöksen tiedoksiannosta vaaralliset jätteet pois kiinteistöiltään Kotka ja Kuusisto I. Kiinteistöt sijaitsevat Nukarilla Jäniksenlinnan pohjavesialueella.

Toimijaa on yritetty saada siivoamaan kiinteistönsä jo vuosien ajan.

Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta päätti asiasta kokouksessaan 8. kesäkuuta. Uusi päätös korvaa kokonaisuudessaan lautakunnan 11. kesäkuuta 2019 Talpas Oy:lle antaman siivousmääräyksen.

Kiinteistön Kotka korjaamohallin sisällä,​ katoksessa ja ulkona olevat vaaralliset jätteet sekä kiinteistön Kuusisto I polttoainesäiliössä oleva polttoaineen ja sadeveden seos sekä kiinteistöllä olevat tynnyrit tulee poistaa kiinteistöiltä ja toimittaa asianmukaiseen vastaanotto-​/käsittelypaikkaan.

Ympäristölautakunta asetti siivousvelvoitteen noudattamiseksi teettämisuhan. Jos velvoite laiminlyödään, ympäristölautakunta voi teettää työn ja periä siitä aiheutuneet kustannukset Talpas Oy:ltä.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut